Jump to content

Mik lapulnak egy konténerben?

2018. 06. 11. 12:11

Egy brit aukciós ház elképesztő autós kincseket talált valahol dél-Angliában: a faládákban szállításhoz becsomagolt, makulátlan állapotú gyári luxusautó-alkatrészek lapultak.

Az elmúlt években az egekbe szökött a nagy értékű veterán autók iránti érdeklődés, egymás után dőlnek meg a rekordok, a napokban 21 milliárd forintért cserélt gazdát egy Ferrari 250 GTO.

A veterán csodák tulajdonosai egyre gyakrabban nem dísznek, hanem aktív használatra, akár versenyezni veszik meg ezeket a kincseket, ami viszont azt jelenti, hogy folyamatos alkatrész-utánpótlásra van szükség, csakhogy az ötven, hatvan éves autókhoz ritka és/vagy méregdrága az eredeti vagy azzal megegyező minőségű, korhű alkatrész.

Ezért csodálatos az a konténer, amire Anglia déli részén bukkantak rá egy aukciós ház munkatársai: annak mélyén ugyanis eredeti gyári faládákban bezsírozott, tökéletes állapotban fennmaradt Abarth, Maserati és Ferrari alkatrészeket találtak.

A teljes lajstromozással még nem végeztek, de a felmérést vezető Chris Routledge, a Coys aukciós ház igazgatója szerint olyan a lelet, mint amikor a régészek Tutanhamon sírját tárták fel: minden kincs alatt kettő újat találnak.

Küllős kerekek, kipufogók, hűtők, komplett műszerfalak várják a ládákban a hatvanas évek óta, hogy új helyükre kerülhessenek. Az aukciós ház szerint a hatalmas kincs összértéke meghaladja az egymillió angol fontot, azaz a 360 millió forintot.

(Forrás: vezess.hu / fotó: CarMagazine)