Jump to content

Hibák a franciáknál és a németeknél

2018. 06. 11. 12:18

Rosszul hegesztett ülésvázak, elrepülő fejtámlák okoznak sérülésveszélyt két német gyártó egyes típusaiban. A franciáknál meg a légzsákokkal van újabb baj.

Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autót (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Volkswagen Caddy, Golf, Passat, Touran: Az aktív fejtámasz rögzítése nem megfelelő, balesetben a fejtámasz leválhat a háttámláról, és ezzel fokozott sérülésveszélyt idézhet elő.

Mercedes-Benz C-osztály, E-osztály: A vezető- és utasoldali első ülések háttámlájának nem megfelelő hegesztése miatt balesetben elengedhet a hegesztési varrat, ami ezzel fokozott sérülésveszélyt idézhet elő.

Peugeot 301, 308, Partner: A légzsákok vezérlő egysége az összeszerelő üzembe történő szállítás közben megsérülhetett, az ebből fakadó meghibásodás miatt kiszámíthatatlan a légzsák működése.

(Forrás: vezess.hu / fotó: Peugeot, Mercedes, Volkswagen)