Jump to content

Ezekkel a technológiákkal érkezik a Jaguar E-Pace

2018. 06. 11. 12:16

Új benzinmotorral, adaptív felfüggesztéssel, valamint a vezető szokásait kiismerő fedélzeti technológiákkal érkezik a megújult Jaguar E-Pace.

Még két év sem telt el a Jaguar E-Pace bemutatása óta, a cég máris megújítja kompakt szabadidőjárművét.

Az autó megkapja az I-Pace elektromos crossover fedélzetén bevezetett Smart Settings (intelligens beállítások) funkciót, amely indítókulcsa és telefonja alapján felismeri a sofőrt, és úgy állítja be az ülést, a klímaberendezést és az infotainment-rendszert, ahogy ő szokta.

A rendszer ennél is többre képes: megtanulja, hogy egy adott időpontban, helyen vagy helyzetben miket szokott csinálni vezetője. Ha például hideg van, előre bekapcsolja a kormány- és ülésfűtést, vagy átkapcsol a rádióra, ha jön a tulaj (vagy a nyolc profilhoz rendelt valamelyik felhasználó) kedvenc műsora. Különösen szimpatikus funkció, hogy az autó figyelmezteti a vezetőt, ha a kocsiban hagyja telefonját.

A másik fontos újdonság az adaptív lengéscsillapítás. Másodpercenként 500-szor méri a rendszer az autó mozgását, és másodpercenként 100-szor módosítja a lengéscsillapítás beállításait. A szolgáltatás két üzemmódban – kényelmes és sportos – működtethető.

A harmadik frissítés a motorpalettát érinti: a 2,0 literes négyhengeres turbómotor (változó szelepvezérlés és -emelés, kettős megfúvású turbófeltöltő) 200 lóerős verziója 8,2 mp alatt gyorsítja 100 km/órára a kocsit. Emellett mostantól minden motoron – a benzineseken is – részecskeszűrő dolgozik.

(Forrás: vezess.hu / fotó: CarMagazine)