Jump to content

Új opciókkal bővül nyártól a BMW modelljeinek palettája

2018. 05. 31. 13:32

A BMW – ahogyan manapság a legtöbb prémium gyártó – már nem csak a nagyobb frissítések alkalmával tesz elérhetővé újabb extrákat és hajtásláncokat a modelljeihez, hanem folyamatosan újítgatja autóit. Idén nyárra is készültek egy szép kis csokorral számunkra, ami rengeteg autót érint a kínálatukban. Túl nagy újdonságokra nem kell számítani, de így is elérhető lett néhány nagyon érdekes opció.

A nyári „frissítéshullámban” a 1-es, a 3-as, a 4-es, az 5-ös, a 6-os GT, a 7-es, az X3, az X4 és az i8 Roadster is érintett. Kezdjük azonban az elejéről: az 1-es sorozat – az M140i változatot kivéve – minden tagját elérhetővé tette a BMW egy úgynevezett Metropolitan kivitelben, ami már alapból egészen magas felszereltséget takar. Így például első és hátsó parkolóradar, digitális műszerfal, Business navigációs rendszer és kulcsnélküli rendszer, tolatókamera, sebességkorlátozás-kijelzés és táblafelismerő is jár hozzá.

A 1-essel kapcsolatban újdonság még, hogy a 120i-hez immár alapáron jár majd a nyolcfokozatú automata váltó, és ugyanez sajnos igaz lesz az M140i-re is, amely így ezentúl valószínűleg nem lesz elérhető kézi váltóval. Ugyanígy a 320i xDrive modellekben (négyajtós, kombi és GT is), a 330i-ben és a 340i xDrive-ban is alapáras lesz az automata. A 420i kabrióhoz, a 420i xDrive Gran Coupéhoz, 430i kabrióhoz és Gran Coupéhoz illetve a 440i és 440i xDrive Coupé modellekhez sem lesz már elérhető manuális váltó. Az 5-ös sorozatban 520d esetében válik az alapfelszereltség részévé az automata.

Az 5-ös sorozat palettája egy új fényezéssel bővül, és az M5 is kap egy új színt, míg az összes 5-ös illetve a 6-os GT esetében is elérhetővé válik a belső kezelőszervek különleges kezelése, amely még inkább luxushangulatot varázsol az utastérbe. A 7-es esetében szintén új, különleges – vagy a BMW nyelvén Individual – árnyalatok jelentik majd az újdonságot nyártól, de az utastérben is lesz néhány még finomabb opció.

Az X3 és az X4 esetében új dízel hajtásláncok jelennek meg: ami az egyikben már volt, az most bekerül a másikba is. Így az X3 megkapja az X4-ben bemutatott, rendkívül potens M40d hajtásláncot, míg az X4-ben bemutatkozik az ugyanazzal a háromliteres, hathengeres gázolajossal szerelt 30d kivitel – előbbi 326, utóbbi pedig 265 lóerőt biztosít a sofőr számára.

Az alternatív hajtáslánccal szerelt modellek sem maradnak érintetlenül: a konnektoros hibrid 530e-hezvégre elérhetővé válik a vezeték nélküli töltési lehetőség, míg a Szabó kolléga által éppen a hét elején kipróbált i8 Roadsterhez nyártól rendelhető lesz az aerodinamikai csomag – a menetpróbát egyébként még a héten olvashatják hasábjainkon, szóval legyenek résen. A BMW tehát ismét egy méretes frissítés-csokorral tette még modernebbé és finomabbá autóit: az újdonságok nagy része legkésőbb a nyár második felében elérhetővé válik majd.

(Forrás: autopult.hu)