Jump to content

Suzuki Jimny képen

2018. 05. 31. 13:27

Suzuki Jimny igazi legendává érett mostanra, így nem is csoda, hogy a japánoknagyon sokáig a kínálatban tartották az autót. Eljött azonban a váltás ideje, és bár már tavaly augusztusban kiszivárgott néhány fotó a következő generációról, a bemutató azóta sem volt meg. Idén azonban már biztosan megejtik a nagy leleplezést a gyáriak, és ezt erősíti meg az a videó is, amiben gyakorlatilag leplezetlenül láthatunk egy egész flottányi új generációs Jimnyt.

A kisfilmből kiragadott képek ugyan nem csúcsminőségűek, de könnyedén megállapítható belőlük, hogy a tavaly egy prezentációból kiszivárgott fotók bizony valóban a kész autót mutatták meg nekünk. A Jimny ugyan teljesen friss formákat kap, mégis kétségek kívül állíthatjuk, hogy megőrzi stílusos megjelenését, és szögletesebb lesz, mint valaha – de persze a kerek fényszórók azért megtörik némileg a sarkos lemezeket.

A rajongók egyébként örülhetnek, hiszen sok más modellel szemben a Jimny megőrzi azt, amiért sokan szeretik: igazi terepjáró marad. Az utastérben is a szögletes és kerek formák váltakoznak majd, és természetesen a japánok legmodernebb megoldásait is megkapja az autó. A lemezek alatt valószínűleg továbbra is egy 1,2 literes szívó benzines dolgozik majd, de a hírek szerint a gyáriak egyliteres, háromhengeres turbómotorja is bekerülhet az autóba.

Az összkerékhajtás magától értetődő, és a korábban kiszivárgott belső kép alapján automata váltó is elérhető lehet majd. A videón egyébként az is látszik, hogy vidám színekből sem lesz hiány a Jimny palettáján. Annak ellenére, hogy már tavaly nyáron láthattuk az autót teljes valójában, és most újra álcázás nélkül pillanthattuk meg, a Suzuki csak októberre tervezi a bemutatót, a forgalmazás pedig jövő év elején kezdődhet meg.

(Forrás: autopult.hu)