Jump to content

Nem marad utód nélkül a Citroën C4 és C5

2018. 05. 31. 13:50

Akárcsak a legtöbb márka, jelenleg a Citroën is leginkább a crossoverekre és SUV-kra koncentrál, ám míg sokan mások a konzervatívabb modelleket is frissen tartják, addig a franciák a kiskategóriától felfelé bizony eléggé elhanyagolták a palettájukat. Most azonban maga a mákra vezére erősítette meg, hogy néhány korábban szárnyra kapott hírrel szemben a C4 és a C5 is utódot kap majd.

Míg a középkategóriás C5 már egy jó ideje nem is elérhető, addig az öregecske C4 még kapható, de immár 8 éve húzza az igát. A Citroën nemrég a C4 Cactus frissítésével igyekezett egy olyan modellt létrehozni, ami egy időre kiválthatja majd kompaktot, de a kisautós alapokra épülő típus nem igazán tudja felvenni a versenyt a kategória komolyabb képviselőivel – de cserébe olcsóbb is azoknál. Linda Jackson, a márka vezérigazgatója azonban megnyugtatta a rajongókat.

„A C4 különösen fontos Európában, és mindenképpen szükségünk van egy modellre ebben a szegmensben, szóval jön majd az utód” – árulta el a vezető. A jelenleg futó generáció alapja egyébként már nagyon öreg, hiszen tulajdonképpen még a Peugeot 307-hez készültek, és bár azóta nyilván nem maradt érintetlenül, akkor is közel 3 generációnyi távolságról beszélünk – sőt, mire jön az új C4, addigra pontosan három lesz, hiszen a hírek szerint az új Peugeot 308-cal szinte együtt, 2020-ban fog majd bemutatkozni.

Nem csak a C4 kap majd utódot, hanem az immár nem is elérhető C5 is, amely természetesen a nemrég leleplezett vadonatúj Peugeot 508 alapjaira épül majd, és könnyen lehet, hogy még az oroszlános testvérnél is jobban elrugaszkodik majd a kategória eddig ismert határaitól – gondolunk itt a klasszikus lépcsőshátú forma elhagyására. „Ez a modell Kína számára kifejezetten fontos, de más piacokon is megjelenik majd” – mondta Linda Jackson. Amennyiben a C5-nél is Kína lesz a prioritás, úgy könnyen megismétlődhet az, ami a C5 Aircross esetében: Európában csak múlt héten leplezték le a kompakt SUV-t, míg a távol-keleti országban már több mint egy éve kapható. Kíváncsian várjuk a Citroën újdonságait.

(Forrás: autopult.hu)