Jump to content

Már biztos: SUV lesz a BMW szupermodern elektromos autója

2018. 05. 31. 13:39

A BMW korábban már hivatalosan is bejelentette, hogy még idén érkezik egy koncepció, ami megmutatja, hogy milyen is lesz a gyáriak 2021-ben érkező, iNEXT néven emlegetett szupermodern elektromos autója. Akkor egy ízelítő skiccet is megosztottak velünk a gyáriak, amit látva rögtön megindultak a találgatások, hogy vajon milyen felépítésű autóról is lesz szó. Most azonban egy magas rangú vezető kikotyogta, hogy mire számíthatunk az ősszel bemutatkozó tanulmány kapcsán.

Már a megosztott rajz alapján is sokan arra tippeltek, ami immár biztosnak tűnik: az iNEXT egy méretes SUV lesz, amely a 2020-ban érkező, szintén villanyos iX3 fölé érkezik majd meg a kínálatba. Ezen kívül sajnos nem sok minden derült ki, de a skiccen az is jól látszik, hogy a korábbi i Vision Dynamicson látott jellegzetes oldalsó ablakvonalak is megjelennek majd a koncepción, és bár szemből nem láthatjuk az autót, az is bizonyosnak tűnik, hogy a vesék is összeolvadnak majd – az előbb említett tanulmány mellett az iX3 koncepción is láthattuk már ezt az elemet.

Egyelőre nagyjából ennyit tudni az autóról, ami a BMW vezére szerint egy olyan technológiai zászlóshajó lesz, amiben először kombinálják az összes olyan megoldást, ami a jövő autóira jellemző lesz – tisztán elektromos, teljes mértékben online és integrált, illetve szinte teljesen önvezető lehet. Az újdonság 2021-ben mutatkozik majd be, és minden szempontból a gyáriak jövőjét képviseli majd: az iNEXT kapja meg például először a BMW moduláris akkucsomagját, ami 60 és 120 kWh közötti kapacitásra lesz képes – utóbbi akár 700 kilométeres hatótávot biztosíthat az autóknak.

(Forrás: autopult.hu)