Jump to content

Szinte változatlanul kerül sorozatgyártásba a Volkswagen I.D.

2018. 05. 28. 13:49

Azt már régóta tudjuk, hogy a Volkswagen sorozatgyártásba küldi a 2016-os, teljesen elektromos I.D. koncepciót, és korábban már arról is beszámoltak a gyáriak, hogy villanyos modelljeik modern és letisztult külsőt kapnak majd. Most pedig ismét megszólalt a németek egyik képviselője, és egészen részletesen beszélt arról, hogy pontosan hogyan is fog majd kinézni az autó.

Minderről ráadásul maga Klaus Bschoff, a Volkswagen formatervezésért feleős vezetője beszélt: „Az arányok, a jellegzetességek és a kerékméret is ugyanaz lesz, mint a koncepció esetében volt. Nagyon hasonlít a tanulmányra. A kamerás visszapillantót jogi okokból nem tudtuk megoldani, az elektronikus ajtókilincsek pedig anyagi megfontolásból kerültek le az autóról, de ezeket leszámítva szinte ugyanaz lesz majd a sorozatgyártású verzió” – mondta Bischoff.

Mindez nagyon izgalmasan hangzik, hiszen az I.D. koncepció nem csak kifejezetten letisztult, de nagyon modern is, habár azon azért csodálkoznánk, ha a különleges fényszórók is maradnának – habár a formák bizonyára nagyon hasonlók lesznek a lámpatestek esetén is. A jellegzetes formák egyébként a későbbi tisztán elektromos, I.D. családba tartozó modelleken is feltűnnek majd. A kompakt egyébként jövő ősszel mutatkozik majd be, és jó eséllyel nagyjából 170 lóerős teljesítménnyel és papíron akár 600 kilométeres hatótávval rendelkezik majd – alig várjuk már.

(Forrás: autopult.hu)