Jump to content

A BMW érdekesnek találja a kabrió SUV ötletét

2018. 05. 28. 13:47

Furcsa, de közel sem példa nélküli, hogy egy SUV-ból vagy kabriót készítenek, és itt most nem a klasszikus, ponyvás tetővel rendelkező kőkemény terepesekről beszélünk, mint mondjuk a Jeep Wrangler. Az újkori, divatos crossoverek között talán a Nissan Murano CrossCabriolet volt az első, de Range Rover Evoque Cabrióról sem szabad megfeledkeznünk. Az emelt hasmagasságú modellek terjedésével pedig egyre több ilyen típussal találkozhatunk majd – legutóbb a BMW árulta el, hogy ők sem zárkóznának el egy ilyen modell elől.

Az előbb említett két különlegességet akár kivételeknek is tekinthetnénk, ám az SUV-k térnyerésével könnyen lehet, hogy a jövőben egyre több hasonló autóval találkozhatunk majd. Elég csak a Volkswagenre gondolni: a németek már bejelentették, hogy a T-Rocból elkészül egy nyitott tetejű változat, és ez lesz talán az első olyan kabrió crossover, ami nem a prémiumok – vagy legalábbis drágább modellek – közül kerül ki. Most pedig úgy néz ki, hogy a BMW sem zárkózik el a dologtól, még ha konkrét tervek nincsenek is.

A témában maga Ralph Mahler, a gyáriak stratégiai vezetője szólalt meg egy interjúban, amiben elmondta, hogy egy ilyen nyitott tetejű SUV nagyon is izgalmas lehetőség. A BMW egyébként a sportos és egyedi SUV-k terén élen jár, hiszen az X6-tal tulajdonképpen ők alkották meg a prémium terepkupék szegmensét, majd az X4 és az X2 bemutatásával immár háromtagúra bővült ez a család, és már most, az X7megjelenése előtt szóba jött az X8 megalkotásának lehetősége – egyes hírek szerint már 2020-ban bemutatkozik a modell.

A BMW naptára jelenleg olyan szinten tele van újdonságokkal, hogy nehéz lenne elképzelni, hogy a következő 1-2 évben beleférne még egy kabrió crossover is, azonban amennyiben mégis egy ilyen modell elkészítésére adnák a fejüket, úgy minden bizonnyal az X2 szolgáltatná az alapot hozzá. Az alapból sportos kompakt SUV-t pedig nem is olyan nehéz elképzelni tető nélkül. A hivatalos bejelentés egyelőre még várat magára, de a bajorok mindig is szerettek élen járni a konkurensekkel – főleg az Audival és a Mercedes-Benzzel – szemben, így könnyen lehet, hogy a BMW belevág majd a projektbe, és ha másképp nem, legalább egy koncepció képében felmérik majd, hogy mit szólnának egy ilyen modellhez a vásárlók.

(Forrás: autopult.hu)