Jump to content

Hamarosan dízelmotorral bővülhet a Mercedes G-osztály kínálata

2018. 05. 25. 11:10

Mercedes-Benz G-osztályról és annak csillagászati árcédulájáról nemrég számoltunk be Önöknek. A legendás terepes alaposan frissített verziója persze egyébként is méregdrága, ráadásul egyelőre csak és kizárólag V8-as benzinmotorral érhető el. A legfrissebb hírek szerint azonban hamarosan érkezik egy dízel variáns is, amely azért bőven faraghat majd az alapárból.

Egyelőre még nem hivatalos mindez, de megbízható külföldi források szerint a csillagosok hamarosan bejelenthetik a G 350 d verziót, amely a Mercedes legújabb, soros hathengeres dízelmotorját kaphatja meg. Az új egység már az S-osztályban és a CLS-ben is bizonyított hasábjainkon, ám mindkét esetben 400 d jelzéssel, ami az erősebb, 340 lovas kivitelt tarkarja. Azonban az S-hez és a CLS-hez is elérhető a 350 d jelű kivitel, ami „mindössze” 286 lóerőt kínál, mellé 600 Nm-es csúcsnyomatékkal.

Minden bizonnyal ez a verzió kerül majd be a G-osztály lemezei alá, de a menetteljesítmények miatt valószínűleg így sem kell majd különösebben aggódnunk. Ellenben az alapár akár milliókkal is csökkenhet, persze az extrák végeláthatatlan sorának köszönhetően a legolcsóbb G-t sem lesz majd nehéz bőven 40 millió fölé extrázni, de jó eséllyel a 45 millió sem jelent majd gondot. A fogyasztás valahol 7 liter környékén lehet majd, legalábbis a gyári adatok szerint, és bár a soros hathengeres dízel már bizonyította, hogy igazi éhezőművész, a nehéz és szögletes G-osztályban azért meglepődnénk, ha 8 liter alatt el lehetne járni vele.

A dízelmotor hamarosan bemutatkozhat majd Európában, és ha már a 350 d jelzésű verzió bekerül az autó lemezei alá, akkor azon sem csodálkoznánk nagyon, ha később akár a 340 lóerős 400 d is megjelenne a kínálatban – persze az is lehet, hogy erre nem kerül majd sor. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mennyit lehet majd spórolni a G 500 36,5 milliós alapárához képest a gázolajos verzióval.

(Forrás: autopult.hu)