Jump to content

A Focus alapjain jöhet a Ford első elektromos SUV-ja

2018. 05. 25. 11:05

Ahogyan a legtöbb autógyártó, a Ford is az elektromos hajtásláncokban és a crossoverekben látja a jövőt, így nem meglepő, hogy az amerikaiak is beígértek már egy tisztán villanyos SUV-t, ami a Mach 1 nevet viseli majd, és 2020-ban jut el a kereskedésekbe. Ezen kívül eddig nem túl sokat tudhattunk az autóról, de most ismét felkapta a fejét néhány érdekes pletyka.

A legfrissebb hírek szerint a Mach 1 a vadonatúj Ford Focus alapjait használja majd, méreteit és helykínálatát tekintve pedig a Kuga állhat majd legközelebb hozzá. Az elektromos crossover azonban nem véletlenül kapott ilyen legendás nevet, ugyanis a mérnökök a Mustang formai megoldásaiból merítik majd az ihletet, így bár a némileg emelt hasmagasság és a terepes kiegészítők biztosan nem maradnak majd el, az autó minden más SUV testvérénél sportosabb lehet majd.

A Fordnak egyébként nem véletlenül esett a választása a Focus C2 platformjára, ugyanis az új alapok a hírek szerint nagyon nagy szabadságot biztosítanak a mérnököknek, és több más modellnek is ez szolgál majd kiindulópontként. A Ford egyébként az Egyesült Államokban szinte teljesen át fog állni az SUV-kra, és a Mustang mellett alig-alig hagy majd nem emelt hasmagasságú modellt a kínálatban – még a Focusból is csak az Active kivitel maradhat meg. Ez egyébként több sportos crossovert is előrevetít, ez a stratégia pedig Európára is hatással lehet majd, még ha az öreg kontinensen azért maradnak is normál modellek bőven.

Egyelőre tehát nagyjából ennyit tudunk a Mach 1-ről, amit még jövőre leleplez a Ford, azonban a kereskedésekbe csak 2020-ban jut majd el. Azt szinte biztosra vehetjük, hogy papíron is közel 400 kilométeres hatótávval és bőven elegendő erővel dobják majd piacra az autót, ami egy globális modell lesz. Nem csak az elektromos hajtáslánc, hanem a Mustang által ihletett formavilág miatt is kifejezetten kíváncsian várjuk az autót.

(Forrás: autopult.hu)