Jump to content

Még az X7-et sem mutatta be a BMW, de máris az X8 a téma

2018. 05. 18. 11:27

Még be sem mutatkozott a BMW SUV palettájának csúcsára érkező X7, máris arról szólnak a hírek, hogy két éven belül érkezhet az emelt hasmagasságú zászlóshajó kupésított verziója, méghozzá X8 néven. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a BMW személyében a prémium terepkupék megálmodójáról beszélünk, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha az X2, az X4 és az X6 után az X8 is megjelenne majd a palettán – ugyanakkor az is lehet, hogy ezúttal valami mással rukkolnak majd elő a gyáriak.

Az X7 a bajorok legmodernebb technológiai megoldásaival mutatkozik majd be idén év végén, a formáit tekintve pedig a korábbi koncepció jelenthet kiindulópontot – hatalmas, függőleges elrendezésű vesékre és karcsú fényszórókra számíthatunk a rengeteg króm mellett. Az X8 bizonyára sokat fog majd örökölni az X7-től – már amennyiben valóban elkészül –, ám egyes források szerint a BMW még nem döntött arról, hogy pontosan milyen modellt is képzel el. Ez alapján pedig könnyen lehet, hogy végül nem is egy terepkupé, hanem egy még nagyobb, még exkluzívabb luxus-SUV lesz a befutó, ami a Mercedes-Maybach GLS-sel szállhat majd szembe. Ugyanakkor utóbbi célra a konszernen belül már ott van a most bemutatott Rolls-Royce Cullinan, habár az még magasabb árkategóriában játszik.

Ugyan hivatalos információ, és talán még döntés sincs a gyáriak részéről, de véleményünk szerint az is könnyen megeshet, hogy a két előbb említett lehetőség keveréke lesz majd a befutó, tehát egy még különlegesebb, ugyanakkor formailag is egyedibb, sportosabb négykerekűt állíthat majd a vásárlók rendelkezésére a BMW. Amennyiben ez így lesz, úgy bizonyára az M verzió sem marad el, amivel akár a Lamborghini Urus vásárlóközönségét is célba vehetnék majd a gyáriak. Ezek azonban csak találgatások, holott a hírek szerint akár már 2020-ban bemutatkozhat az X8, így minden bizonnyal hamarosan már többet is megtudhatunk az autóról. Azt azért tudni kell, hogy az X8 nevet már mindenhol levédették a bajorok, így szinte biztos, hogy előbb vagy utóbb érkezik majd a modell.

(Forrás: autopult.hu)