Jump to content

Leggyorsabb utcai VW Golf GTI

2018. 05. 06. 09:42

A jelek szerint méltóképpen búcsúztatja a Golf jelenlegi generációját a Volkswagen, ugyanis az ízelítők alapján a versenypályás GTI TCR utcai, sorozatgyártású verzióját hozza el a Wörthi-tói találkozóra. A végeredmény pedig a valaha készült leggyorsabb közúti Volkswagen Golf GTI lesz.

Május 9-én ismét összegyűlnek a Volkswagen márka rajongói a Wörthi-tó partján, ahol kiadós fesztivál keretében ünneplik autóikat és közös érdeklődési körüket. Ezt pedig a gyártó is kihasználja, és hagyományosan leleplez egy újdonságot. De nem is akármilyet! Az ízelítő képen szereplő Volkswagen Golf GTI TCR a versenyautó utcára szelídített változata lesz – a hírek szerint pedig egy limitált széria erejéig megvásárolható lesz.

Minden idők leggyorsabb közúti Golf GTI-jét a jól ismert kétliteres turbómotor hajtja majd, továbbra is az első kerekeken keresztül, de immár 286 lóerővel (6800-as fordulaton) és 370 Nm nyomatékkal (már 1600-as fordulattól). A váltásokról az új hétsebességes duplakuplungos egység gondoskodik majd, az első tengely tapadását pedig mechanikus differenciálzár segíti. Igaz, a versenyautó a maga közel 350 lóerős teljesítményével jóval erősebb, de ez, valamint az elektromos végsebesség eltüntetése már ki is adja minden idők leggyorsabb utcai GTI-jét: a TCR akár 264 km/h-val is száguldhat – egy hajszállal gyorsabban, mint az ugyanitt két éve bemutatott Clubsport S.

(Forrás: autopult.hu)