Jump to content

Porsche Cayenne kupé

2018. 05. 04. 20:57

Porsche Cayenne kétség kívül az egyik legdinamikusabb SUV a maga kategóriájában, amit természetesen joggal várnak el a vásárlók a márkától. Ebben nincs is hiba, ám az olyan konkurensek, mint a BMW és a Mercedes-Benz – illetve hamarosan az Audi is – már úgynevezett terepkupékat is kínálnak, amik ha egyébként nem is, megjelenésükben sportosabbak tudnak lenni a Cayennenél. A hírek szerint azonban a Porsche sem váratja már sokáig a rajongókat, ugyanis még idén jöhet a kupésított Cayenne.

Bizonyára rengeteg potenciális ügyfél kapja fel a fejét egy ilyen hírre, hiszen bár a Porsche nagyobbik SUV-ja nem panaszkodhat az eladásokra, a kupés formavilág okán biztosan átpártoltak eddig néhányan a konkurenciához a BMW X6 vagy a Mercedes-Benz GLE Coupé képében, de hamarosan itt az Audi Q8is. Úgy tűnik azonban, hogy a Porsche végül beadja a derekát, erről pedig nem kisebb magazin számolt be, mint a német AutoBild. Ez persze még nem jelent garanciát arra, hogy valóban jön a Cayenne kupé verziója, de okkal reménykedhetünk benne, hogy nem csak egy légből kapott pletykáról van szó.

Gyakorlatilag semmilyen részletről nem tudunk egyelőre, de amennyiben valóban megvalósul az autó, úgy minden bizonnyal követi majd a konkurensek által kitaposott utat, és öt ajtóval, de kupésan lejtő tetőívvel örvendezteti majd meg a dinamikusabb megjelenésre vágyó vásárlókat. Hajtásláncok terén valószínűleg közösködik majd normál testvérével az autó, így akár a 680 lóerős Turbo S E-Hybrid kivitel is bemutatkozhat majd a lemezi alatt, de az 550 lóerős sima Turbót sem érdemes félvállról venni – előbbivel egyébként még a Lamborghini Urust is megszorongathatná a Porsche.

A Cayenne kupé verziója mellett más újdonságokkal is készülhetnek a gyáriak, ugyanis a hírek szerint a 928 utódja már jövőre bemutatkozhat. Az újdonság egy méretes kupé lehet majd, ami a Panameramegoldásaiból építkezne. 2022-ben pedig érkezhet a Macan teljesen elektromos testvére is, és a jól értesült források már azt is tudni vélik, hogy három teljesítményszinten, minden esetben nagyjából 500 kilométeres hatótávval lehet majd a miénk az elektromos crossover. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a három szóban forgó modellből hány valósul majd meg – a Cayenne kupésított kivitele állítólag már az őszi Párizsi Autószalonon bemutatkozhat.

 

(Forrás: autopult.hu)