Jump to content

Ennyi pénzt még nem fizettek VW Bogárért

2018. 04. 30. 10:37

A hétvégén elárverezték Herbie-t, a legendás 53-as rajtszámú filmhős Bogarat. Nem először döntött rekordot, és nem ő az egyetlen eredeti Herbie.

Egyes becslések szerint akár száz, de legalább ötven Herbie-t gyártottak a világ egyik legaranyosabb autós filmjéhez, az 1977-es A kicsi kocsi Monte-Carlóba megy című vígjátékhoz. Muszáj volt, mert az öntudattal rendelkező Bogár mutatványai zabálták a technikát, tucatjával robbantak le, estek szét a járgányok a forgatáson, és olcsóbb volt több példányban megépíteni a csíkos kocsit, mint hogy napokat várjon a stáb a javításra.

Herbie-t először 2015-ben árverezték el egy Palm Beach-i (Florida, USA) aukción, ahol 126 ezer dollárral minden idők legdrágább VW Bogaraként írt történelmet. Most hétvégén ugyanott ismét kalapács alá került az autó, és ezúttal 128 700 dollárt hozott a konyhára.

Nem valami nagy haszon három év alatt, gondolhatnánk, csakhogy a két autó nem ugyanaz az autó volt: ahogy fent említettük, számtalan példányban létezik a kicsi kocsi – illetve létezett, mert a gyártásnál felhasznált járművek többsége megsemmisült vagy elveszett.

Azok között viszont, amelyek fennmaradtak, ráadásul az eredeti film vagy későbbi folytatásainak valamelyikében emlékezetesen szerepeltek – a most elárverezett autó volt például az, amely olajjal lepisilte a rendőrt –, nem igazán lehet rangsort állítani, így ha életcélod volna megszerezni az eredeti Herbie-t, egyrészt ne add fel, másrészt legyél nagyon óvatos és figyelmes, harmadrészt spórolj, mert ennél csak drágábbak lesznek a következő aukciós példányok.

(Forrás: vezess.hu)