Jump to content

48 Voltos hibrid rendszert is kap az új VW Golf – jövőre érkezik

2018. 04. 30. 11:37

Volkswagen Golf hetedik generációja immár lassan 6 éve van piacon, de a teljesítményén ez nem igazán látszik meg, ez pedig a tavalyi frissítésnek is köszönhető. A németek ettől függetlenül nem szeretnék késleltetni az utód érkezését, ami már jövőre bemutatkozik, és mostanra már az is biztossá vált, hogy 48 Voltos hibrid rendszerrel is elérhető lesz.

Ezt maguk a gyáriak jelentették be nemrég, méghozzá egy bécsi rendezvényen. A rendszer hasonlatos lesz az Audi újabb modelljeiben található megoldáshoz, ami annyit tesz, hogy a belső égésű egység mellé egy 48 Voltos elektromotort is beépítenek majd, ami amellett, hogy ki tudja szolgálni a különböző berendezések energiaigényét – amiknek így nem a benzinmotoron kell majd „élősködniük” –, a hajtásba is be tud segíteni. Például nagyobb sebességnél is alkalmazható lesz majd a start-stop rendszer, ha az autó úgy érzékeli, hogy a sebesség tartására a villanymotor is elegendő.

Tisztán elektromosan tehát nem tud majd közlekedni az autó, de így is sokat spórolhat majd fogyasztás tekintetében. A gyáriak szerint ez minimum 3 deciliter lesz 100 kilométerre vetítve, de felhasználási mód függvényében ennél jóval több is lehet – természetesen a hasonló teljesítményű, de csak benzinmotorral működő verzióhoz képest. Ezzel együtt persze a károsanyag-kibocsátás is csökken majd. A Volkswagen célja egyébként, hogy a későbbiekben ne is legyen már csak belső égésű motorral szerelt autók, és mindegyik modelljükben legalább ez a 48 Voltos rendszer legyen benne – persze lesznek konnektoros és tisztán elektromos típusok is.

A vadonatúj, nyolcadik generációs Golfot jövőre leplezik majd le, de néhány külföldi forrás arra számít, hogy az őszi Párizsi Autószalonon koncepció státuszban megmutatják majd nekünk a kompaktot – mi azért nem vennénk mérget erre. Az azonban biztos, hogy a tisztán elektromos e-Golf nem kap majd utódot, hiszen a helyét az I.D. tanulmány sorozatgyártású verziója veszi majd át. Kíváncsian várjuk már az újdonságokat.

(Forrás: autopult.hu)