Jump to content

A divatterepjárók írhatják alá a Ford Mondeo halálos ítéletét

2018. 04. 29. 08:25

Veszélyben a VW Passat és az Opel Insignia fő riválisa, ami néhány éven belül teljesen eltűnhet a piacról. Egy ráncfelvarrás még biztos, de az ezt követő jövő még nagyon homályos.

A Ford bejelentette, hogy a jövőben számos modelljét ki fogja vezetni az amerikai piacról. Az elkövetkezendő években abszolút a crossoverek és a divatterepjárók kerülnek fókuszba a cégnél, mely nem készít utódot a jelenleg forgalomban lévő C-Maxnak, Fiestának, Focusnak, Fusionnek és Taurusnak.

Lapértesülések szerint a Fiesta, a Focus és a Fusion jó ideje már csak veszteséget termel az USA-ban a Fordnak, melynek a termékpaletta teljes átalakítását követően csak két úgymond "normál autó" marad a kínálatában: a nemrégiben leleplezett Focus Active és a legendás Mustang sportkocsi.

Az amerikai Ford Fusion gyakorlatilag megegyezik a nálunk kapható Ford Mondeóval, és iparági források szerint könnyen lehet, hogy nem sokkal a Fusion után a Mondeo is el fog tűnni a gyártó kínálatából. 

A Ford európai részlegének szóvivője nem kívánt nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy az aktuális Mondeónak lesz-e utódja, azt viszont elárulta, hogy az amerikai Fusionön megejtett ráncfelvarrást még az idén meg fogja kapni az európai Mondeo is.

(Forrás: hvg.hu)