Jump to content

Ronda, de gyors a Xing villanyos sportkocsija

2018. 04. 11. 08:32

1,8 másodperc alatt van százon és 1341 lóerős a Xing aszfalton és murván is használható villanyautója.

Szörnyű házi tákolmánynak tűnik, pedig borzalmasan erős és rettentően gyors ez a sportkocsi, mely távolról sem szokványos. A forma nem véletlenül idézi a szöcske versenygépekét, némi inspirációt vettek onnét a tervezők, de közel állt hozzájuk a rally és a sportkocsik világa is. A fura négykerekűben ráadásul nem rengeteg henger és turbófeltöltő munkálkodik, hanem villanyos hajtás a Xing Mobility-től.

Állításuk szerint a Miss R az első elektromos szuperautó, ami nem csak aszfalton, de murván is megállja a helyét. A prototípusban négy elektromotor van, az akkumulátor pedig 4116 cellából, összesen 98 modulból áll és 1 megavattos. A gyártó azt állítja, hogy az egyik legnagyobb teljesítményű akksicsomag a világon és 50%-kal könnyebb, mint a hagyományos akkumulátorok. A rendszer teljesítménye 1341 lóerő, így a könnyű gépet 1,8 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A 200-as sprint is megvan neki 5,1 másodperc alatt.

Természetesen nem csak a száraz adatok meg a képek vannak a gépről, hanem akad videó is a hihetetlen gyorsulást produkáló villanyosról:

(Forrás: vezess.hu)