Jump to content

Nem készít SUV-ból Black Series modellt a Mercedes-AMG

2018. 04. 09. 16:23

A Mercedes-AMG kínálatának legerősebb tagjai mindig is a már-már versenyautóvá vadított Black Series kivitelek voltak, amelyekből nem is készült el túl sok az évek alatt. A hatalmas SUV és crossover őrület közepette pedig talán jogosan merült fel a kérdés egyesekben, hogy a csillagosok sportrészlege azok után, hogy már az összes emelt hasmagasságú modelljük elérhető AMG kivitelben, vajon valaha is rábiggyeszti-e a már önmagában is sokat mondó szópárost egy ilyen modellre.

A mai világban már szinte minden megtörténhet, de a az AMG vezetője, Tobias Moers azért tisztázta, hogy mindennek van egy határa. Az úriembert egy interjúban kérdezték meg, hogy rákerülhet-e a Black Series logó valaha is egy SUV-ra, de Moers egy jóízű nevetés után így válaszolt: „Nem, nem, nem, nem… soha A Black Series modellek a versenypályára valók.”

Eddig egyébként öt Black Series modell készült az AMG boszorkánykonyhájában, és mindegyik kétajtós kupé volt, így nem nehéz kitalálni, hogy ez a tendencia folytatódik majd. Még az SL és az SLK lecsukható tetejét is kicserélték egy fix elemre. A két említett modell mellett egyébként a CLK, a C-osztály Coupé és az SLS látott még napvilágot Black Series kivitelben – a legutolsó 2013-ban jelent meg, mi pedig azóta várjuk a következő családtagot.

A hírek szerint az AMG GT akár meg is kaphatja a kiváltságosoknak járó kúrát, és ebben az esetben még az R verzió 585 lóerejénél is többet szuszakolhatnak a motortérbe, és még inkább versenypályára hangolhatják majd az autót. Egyelőre azonban semmi sem hivatalos, és az SLK-val vagy éppen a C-osztállyal korábban is meg tudtak lepni minket a csillagosok, így az sem kizárt, hogy most sem a legvadabb modelljüket választják majd – habár ez azért valóban meglepő húzás lenne. Reméljük, hogy mihamarabb kiderül majd az igazság.

(Forrás: autopult.hu)