Jump to content

Bővítheti SUV kínálatát a Jaguar

2018. 04. 09. 15:52

A Jaguar hosszú ideig nem kívánt beszállni az emelt hasmagasságú modellek kategóriáiba, hiszen nem szerettek volna konkurenciát kreálni az egy tulajdonban lévő Land Rover modellekkel szemben. Az SUV őrület azonban olyan méreteket öltött, hogy muszáj volt beszállniuk, és ezt nagyon jól tették, ugyanis az F-Pace azóta is a márka legsikeresebb modellje. Azóta már a kisebb E-Pace is megjelent, és az első teljesen elektromos modelljük, az I-Pace is crossover lett, a legújabb hírek pedig arról szólnak, hogy érkezik a csúcs-SUV is a kínálatba.

A pletykák csak J-Pace-ként emlegetik a Jaguar 2021-re tervezett nagy SUV-ját, amely a Range Rover alapjait használhatja majd fel. A hírek szerint az újdonság hosszabb és szélesebb is lehet majd az amúgy sem aprócska testvérnél, ezzel pedig olyan típusok ellen szállhat majd harcba, mint a hamarosan érkező Audi Q8 és BMW X7, illetve a már most is elérhető Mercedes-Benz GLS. A Jaguar újdonsága persze közel sem lesz olyan ügyes terepen, mint a Range Rover, így ez, illetve a teljesen eltérő stílus lehet majd a határozott elválasztóvonal a két modell között.

A legújabb információk szerint ez lehet majd az első Jaguar, ami az angolok új generációs formanyelvét viseli majd magán, amit természetesen a gyáriak főtervezője, Ian Callum álmodhat meg.  Arról egyelőre semmiféle információ nincs, hogy milyen irányba mehetnek majd el a formák, de a mostaniak sikerességét látva mi inkább evolúciós változtatásokat tudunk elképzelni, mint forradalmi újítást. A J-Pace (a név egyébként még közel sem hivatalos) természetesen belül is kőkemény luxussal fogadja majd az utasokat, a hajtásláncok pedig egy az egyben a Range Roverből érkezhetnek majd, beleértve a hibrid rendszert is.

Az F-Pace egyébként a Jaguar legsikeresebb modellje: tavaly több mint 70 ezer példány kelt el belőle, az angolok pedig nemrég mutatták be a legvadabb, 550 lóerős SVR változatot. Ugyan még a frissítés sem volt meg – ami egyébként valószínűleg jövőre lesz esedékes –, a teljesen új generáció 2022-re van beütemezve. Ha pedig hihetünk a híreknek – márpedig a hatalmas SUV őrület miatt mi úgy gondoljuk, igen –, akkor 2021-re megérkezik majd a Jaguar legnagyobb hobbiterepes is.

(Forrás: autopult.hu)