Jump to content

Már 2020-ban jöhet a Mercedes S-osztály elektromos párja

2018. 04. 06. 20:45

A Mercedes-Benz hamarosan útjára indítja a teljesen elektromos modelleket kínáló EQ sorozatát, és a csillagosok azt is elárulták már, hogy ezután bizony nem lesz megállás. Szinte minden kategóriában készülnek ilyen EQ modellel, amelyek viszonylag gyors egymásutánban fognak bemutatkozni – elég csak a korábbi koncepciókra gondolni, mint a Generation EQ és az EQ A. Ezúttal egy interjúban azt emelték ki, hogy az S-osztály elektromos megfelelője is már fejlesztés alatt áll, ráadásul akár már 2020-ban bemutatkozhat.

A projektről maga Michael Kelz, a gyáriak felső kategóriás modelljeiért felelős vezető beszélt, és elárulta, hogy az S-osztály elektromos megfelelője egy igazi luxusautó lesz, és bőven hozza majd az „átlagos” testvér szintjét komfort és képességek terén – ha tippelhetünk, technológiai szempontból talán még túl is nő majd rajta. Az újdonságról ennél nem igazán mondott többet a vezető, csupán annyit tett hozzá, hogy az elektromos újdonság nem S-osztály néven kerül majd piacra – a németek ugyanakkor korábban már levédették az EQ S típusnevet, így nagyobb összegben is mernénk rá fogadni, hogy ez lesz majd a befutó.

Kelz úr azért még azt is megemlítette, hogy az elektromos hajtásláncnak köszönhetően a rövidebbre szabható első és hátsó túlnyúlás okán még nagyobb tengelytávot tudnak majd alkalmazni, ami még bőségesebb belső helykínálatot ígér – mindemellett pedig egyedi, igazán futurisztikus formák is megjelenhetnek lelki szemeink előtt. A vezető elárulta, hogy a fejlesztés bizony már jól áll, így az sem kizárt, hogy már 2020-ban piacra kerül az autó, de 2022-re már biztosan megvásárolható lesz – mindenesetre nem lepődnénk meg, ha a következő 1-2 évben készülnének egy tanulmánnyal a csillagosok, amin megmutatják a formai és technológiai irányvonalat.

Az EQ sorozat tagjaiként egyébként még a luxusautó előtt olyan modellekre számíthatunk, mint a fent említett koncepciók sorozatgyártású változatai – tehát egy crossover és egy kompakt – illetve egy kisebb, a C-osztály méreteivel megegyező négyajtós is érkezik majd. Az EQ betűpáros egyébként nem csak a tisztán elektromos modellek sajátja lesz, hiszen akárcsak a BMW-nél az iPerformance, úgy a csillagosoknál is megjelenik majd a normál modelljeik hibrid változatain is. Mindenesetre az EQ sorozat első tagja még idén bemutatkozik – alig várjuk már.

(Forrás: autopult.hu)