Jump to content

Jövőre jön az új Leon, 2020-ban pedig az első elektromos Seat

2018. 03. 23. 23:09

A Seat lendületben van: az elmúlt években belehúztak a spanyolok, és a következő két évre is több újdonságot ígérnek. Nemrég elindították sportos almárkájukat, a Cuprát, és még idén jön a hétszemélyes SUV-juk, a Tarraco. 2019-ben pedig egy nagyon fontos modelljük lép majd új generációba, hiszen érkezik a kompakt Leon vadonatúj változata, de 2020-ban az első teljesen elektromos Seat is bemutatkozik.

A vadonatúj Leon nagyjából 1 év múlva mutatkozik majd be, természetesen a legkésőbb jövőre szintén új generációba lépő Volkswagen Golf alapjait felhasználva. Nem ez azonban a legizgalmasabb hír, ugyanis a gyáriak bejelentették, hogy egy konnektoros hibrid verzió is érkezik, ami nagyjából 50 kilométeres tisztán elektromos hatótávot ígér.

Az alternatív hajtáslánc mellett egyébként a konszern jól ismert egységeivel találkozhatunk majd, így a belépőt minden bizonnyal az egyliteres, háromhengeres turbós jelenti majd, míg a legnépszerűbb választás a hengerlekapcsolásra is képes 1,5 literes TSI lehet – dízelfronton pedig kezdetben biztosan az 1,6-os áll majd helyt. Később persze jöhetnek az izmosabb, kétliteres kivitelek is – legalábbis benzinesből biztosan, hiszen minden bizonnyal Cupra emblémával is érkezik majd az új Leon.

A másik igazán izgalmas hír a spanyolok háza tájáról, hogy 2020-ban érkezik az első teljesen elektromos modelljük, méghozzá a konszern MEB platformján. A hírek szerint az újdonság papíron 500 kilométeres hatótávval kecsegtet majd, még ha a valóság ennél valamivel kevesebbet is mutat majd. Ez a típus minden bizonnyal a Volkswagen I.D. sorozatgyártású verziójának testvére lehet majd, de az sem kizárt, hogy a Seat első körben más kategóriába próbál majd betörni az elektromos piacon – a Volkswagen ugyebár a kompaktok között fog először próbálkozni, míg a Škoda egy terepkupét dob majd piacra. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

(Forrás: autopult.hu)