Jump to content

Legördült a tízezredik Lamborghini Huracán a szalagról

2018. 03. 18. 17:17

Négy év alatt tízezzer Lamborghini Huracán gördült le az olasz gyártószalagról. Az ünnepi modell egy zöld színű 640 lóerős Huracán Performante lett.

A 2014-es Genfi Autószalonon mutatta be a Lamborghini a legnépszerűbb modelljének, az Audi R8-assal közös alapokat használó Gallado utódját, melyet Huracán névre keresztelteké Egész pontosan négy év elég volt ahhoz, hogy a sportkocsiból legördüljön a tízezredik példány a gyártósorról. Az ünnepi modellnek megadták a módját, hiszen a csúcsváltozat lett a 10 000. darab.

A Lamborghini Huracán Performante 5,2 literes szívó V10-es motorja 640 lóerős, csúcsnyomatéka 600 Nm. Az összkerék-hajtású sportkocsi 2,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, a végsebessége 325. Ahhoz, hogy az úton is maradjon, aktív aerodinamika is hozzájárul, így 6 perc 52 másodperc elég volt neki ahhoz, hogy körbeérjen a Nürburgringen.Bár még bőven van pár éve a Huracánnak, az utódról felröppent néhány pletyka. Egyesek elkerülhetetlennek tartják a kisebb, turbófeltöltős motorok bevezetését, de a Lamborghini kitart a tízhengeres szívómotor mellett, a fogyasztás csökkentése – de leginkább a teljesítmény növelése – érdekében azonban valamilyen hibrid hajtásláncot kaphat az utód.

(Forrás: vezess.hu)