Jump to content

Renault Twingo Red Night

2018. 03. 17. 19:28

A Renault Twingo első generációja igazi legenda: természetesen több frissítést is közbeiktatva, ám az alapformákat végig megtartva 14 évig gyártották – a legjobb években 200 ezres eladásokat produkált. A második kivitelnek is voltak jobb 130-150 ezres periódusai, ám a Smarttal közösen fejlesztett vadonatúj változatnak már nem igazán sikerült megismételnie az elődök sikereit, és 2014 óta még egyszer sem sikerült átlépnie a 100 ezres határt – ebben persze a piaci viszonyok alakulásának is van szerep. Most egy limitált kiadással szeretné felpezsdíteni egy kicsit az eladásokat a francia márka – itt a Red Night kivitel.

Vörös éjszaka: erről a szópárosról nem feltétlenül örömteli dolgok jutnak eszünkbe elsőre, de a rossz gondolatokat elsöpörve azért kirajzolódhat a szemünk előtt egy izgalmas Twingo. Természetesen egy fekete alapon, vörös kiegészítőkkel feldobott autó tárul a szemünk elé, de a vásárlók nem csak ebben az egy konfigurációban kérhetik majd az autót – a sajtóanyag szerint háromféle külső színben lehet megrendelni. Az autó oldalán végigfutó piros csíkokat érdemes közelebbről is megvizsgálni, és természetesen a 16 colos, mutatós keréktárcsák és a Red Night feliratok sem maradhattak el.

Nem meglepő módon az utastérben is a fekete és a piros színek dominálnak, de jutott néhány fehér betét is, például az ülésekre. A Red Night kivitel alapból bőséges felszereltséggel van ellátva: automata klíma, statikus kanyarfények, hátsó tolatóradar, eső és fényérzékelők illetve fejlett R&G hangrendszer is jár hozzá. Felárért akár a vászonból készült nagy nyitható tető is elérhető.

A Twingo Red Night a 0,9 literes turbómotorral lesz rendelhető, és akár automata váltó is kérhető hozzá. Az árakról egyelőre nincs információ, ahogyan arról sem, hogy hazánkban elérhetővé teszi-e ezt a kivitelt az importőr, de amennyiben igen, úgy valamivel 4 millió alatti alapárral számolhatunk.

(Forrás: autopult.hu)