Jump to content

Kamu bőrkárpit miatt váltotta le Mercijét

2018. 03. 17. 17:20

A katalógus állításával ellentétben nem mindenhol tartalmazott valódi bőrt a Mercedes-Benz kárpitozása, derítette ki egy angol férfi. A gyártó ezek után pontosítja a katalógusokat.

Az olyan prémiummárkák, mint az Audi, a BMW vagy éppen a Mercedes-Benz, egyre többet hangsúlyozzák, hogy egyes modelljeikhez már nem is rendelhető szövet kárpitozás, csak többféle bőrből választhat a kedves vevő. Elegánsabb és könnyebben tisztítható, mint a szövet, de akad néhány hátránya is a nemesebb anyagnak. Arról azonban már ritkán kommunikálnak a gyártók, hogy a különféle bőrkárpitok között nem feltétlenül csak a szín és a finomság jelenti a különbséget.

Egy angol férfi akkor jött rá az ügyesen elhallgatott információkra, amikor megvásárolta a Mercedes-Benz E-osztályát, melyben szintén széria a bőrkárpit. Már az érzet sem stimmelt, ezért elvitte a Northampton Leather Technology Center-be tesztelésre az anyagot, ahol kiderült, hogy az ülések közepe valóban tartalmaz szarvasmarháról származó bőrt, ám minden más szintetikus anyag, erről az apró részletről azonban nem szólt sem a katalógus, sem a kereskedő. A textilre sütött bőrszerű bevonat érthetően nem túl kedvelt megoldás, hiszen érzetre sem a legkellemesebb, valamint rendkívül rondán öregszik és kopik.

Az ügy vége az lett, hogy a férfi nem szeretett volna tovább élni az E-osztállyal, helyette Audi A7-est választott, melybe teljes felületén valódi bőrbe húzott üléseket kért és kapott. A Mercedes megígérte, hogy átvizsgálják a kiadványaikat és pontosítják ahol erre szükség van.

(Forrás: vezess.hu)