Jump to content

A Mercedes-AMG megdöntené a Nürburgring valaha volt leggyorsabb körét

2018. 03. 13. 21:44

A Mercedes-AMG ugyan már tavaly megmutatta a nagyközönségnek a Forma-1-es motorral szerelt szuperautóját, a Project One azonban még nincs teljesen kész – a kiszállítások valószínűleg csak jövőre kezdődnek meg. A németek azért nem hagyják, hogy lankadjon a figyelem az autó körül, és ezúttal egy igencsak merész ígérettel sikerült ismét középpontba helyezni a különlegességet.

A hírek szerint maga Tobias Moers, a Mercedes-AMG vezére tett egy merész kijelentést nemrég, miszerint a Project One képes lesz megdönteni a Nürburgring összetett rekordját – tehát nem a 911 GT2 RS által felállított sorozatgyártású csúcsot, hanem a valaha volt leggyorsabb kört. Ezt egyébként szintén egy Porsche tartja, méghozzá egy 956-os versenyautó, és némi meglepetésre ezt még 1983-ban döntötték meg a németek, az idő pedig 6 perc 11,1 másodperc. Ez 36 szekundummal gyorsabb, mint a GT2 RS ideje, így nem csoda, hogy sokan kételkedve fogadták a vezető szavait.

A Mercedes-AMG nagy dolgokat ígér, és ha ez valóban igaz lesz, akkor felkészülhetünk egy olyan csatára, ami teljesen új szintre emelkedik, hiszen a Project One mellett több gyártó is készül hasonló szuperautóval. A McLaren Senna ugyan „csak” 800 lóerő, de aerodinamikaialg felül tud kerekedni, ugyanakkor ott van például az Aston Martin Valkyrie is, és akkor a Genfben leleplezett versenyváltozatokról, a Senna GTR-ről és a Valkyrie AMR Proról még nem is beszéltünk. Kíváncsian várjuk, hogy mi sül majd ki a dologból.

(Forrás: autopult.hu)