Jump to content

Tarol a Lamborghini új SUV-ja

2018. 03. 12. 21:39

A Lamborghini tavaly mutatta be az Urust, és az olaszok hatalmas érdeklődésre számítottak már előzetesen is. Az előrejelzések pedig még így is túl pesszimisták voltak, ugyanis az olaszok vezetője, Stefano Domenicali elárulta, hogy még annál is jobban megy a márka vadonatúj szuper-SUV-ja, mint az előzetesen gondolták. Az úriember néhány érdekességet is elárult az eladásokkal kapcsolatban.

A Lamborghini 2017-ben 10 %-os növekedésnek örvendhetett, így összesen 3815 autót sikerült eladniuk, ám ebben még nem is volt része az Urusnak. „Pozitív visszajelzésre számítottunk a vásárlóktól, de nem annyira, mint amennyit kapunk. Az ügyfelek reakciói egyszerűen lenyűgözőek” – mondta Domenicali. Azt is elárulta a vezér, hogy bár az autó alapára is 50 millió felett van, átlagosan több mint 60 millió forintot hagynak ott a kereskedésekben a vásárlók. Az olaszok egyébként azt várják, hogy 2018-ban az Urusnak köszönhetően még komolyabb növekedést tudnak elérni – akár 30 %-ot.

Mindez annyit jelent, hogy nagyjából 5000 eladott példányra számítanak összesen, ami majd’ 1200-zal több, mint a 2017-es eredmény – és az előrejelzések szerint ennek a plusznak a legnagyobb részét, több mint 1000 darabot az Urus tesz majd ki. Aminek talán még ennél is jobban örülnek a gyáriak, hogy a felmérések alapján a SUV vásárlóinak 70 %-a új vásárló a márkánál, és először ül Lamborghinibe, ráadásul meglepően sok hölgy keresi a négykerekűt.

Előbbit egyébként többek között annak is köszönhetik az olaszok, hogy az Urusszal olyan piacok felé is jobban megnyíltat a lehetőségek, ahol az úthálózat állapota miatt a kőkemény sportautók eladása nem egyszerű feladat – így például India és Oroszország, ahol nagyon örülnek az Urusnak, hiszen nem csak előre megtervezett útvonalakon tudják használni. A Lamborghini tehát egyre több autót fog eladni, de Domenicali ígéretet tett rá, hogy lesz egy szint, amin nem lépnek majd át az exkluzivitás és a magas minőség megőrzése érdekében – ez valószínűleg valahol tízezer példány környékén lehet majd, de tudjuk, hogy a pénz nagy úr, így várjuk ki a végét.

(Forrás: autopult.hu)