Jump to content

Az Audi megmutatta nyáron érkező elektromos SUV-ját Genfben

2018. 03. 10. 21:54

Az Audi standját Genfben kétség kívül a vadonatúj A6 uralta, azonban a négykarikások a hamarosan érkező elektromos crossoverük előfutáraként elhozták az e-tron koncepciót is. A tanulmány státusz azonban csak álca, hiszen az alaposan felmatricázott négykerekű tulajdonképpen már a kész autó, és nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, milyen is lesz majd a sorozatgyártású változat.

A németek nem csaptak túl nagy felhajtást az e-tron koncepcióval kapcsolatban a svájci seregszemle előtt, pedig a kiállított négykerekű bizony nagyon is érdekes. A négykarikások talán éppen azért döntöttek úgy, hogy elviszik a szalonra a tulajdonképpen már szinte sorozatgyártásra kész, de azért matricázással alaposan elfedett újdonságot, hogy jelezzék: nem csak a Jaguar kínál majd a közeljövőben teljese elektromos SUV-t – gondolunk itt az angolok által Genfben leleplezett I-Pace-re.

Nem meglepő módon az Audi emberei azt is elárulták, hogy még 2018-ban, méghozzá augusztus 30-án, Brüsszelben bemutatkozik a kész e-tron – valószínűleg nem csupán ennyi lesz a neve. Az alapos matricázás ellenére azért jól látszik, hogy az újdonság már az Audi legfrissebb formanyelvét követi, kezdve a méretes hűtőrácstól az agresszív fényszórókig – azon sem lepődtünk meg, hogy a hátsó lámpatest végignyúlik az autó teljes szélességében. Terepkupénak talán túlzás lenne nevezni, de a jelenlegi SUV kínálatnál sportosabb formákat öltött az elektromos modell, ami a légellenállás csökkentése érdekében is fontos lehet. Érdemes megfigyelni, hogy míg a stúdióképeken kamerás visszapillantóval, addig az utcán készült fotókon normál tükrökkel látható az autó.

(Forrás: autopult.hu)