Jump to content

Vadonatúj Toyota Auris

2018. 03. 09. 22:13

A Toyota szinte a semmiből jelentette be nemrég, hogy a Genfi Autószalonon bemutatják a vadonatúj Aurist, amely természetesen minden tekintetben felülmúlja majd az elődjét. A japánok egyelőre csak kívülről mutatták meg nekünk az autót, de már így is rengeteg érdekes információt osztottak meg az új kompaktról, ami természetesen hibrid változatban is elérhető lesz.

Az Auris természetesen a japánok legfrissebb, és egyben végre valamivel bevállalósabb formanyelvét kapta meg, aminek köszönhetően kifejezetten dinamikus képet fest. Elöl a hatalmas hűtőrács és az óriási, érdekes formájú – természetesen akár teljesen LED-es – fényszórók vonzzák magukra a figyelmet, míg hátul a látványosan hajlított lemezek és az ugyancsak izgalmas fényszórók csábítják az érdeklődőket. Mindezt a kéttónusú fényezés, a szélesen terpesztő kerékjárati ívek és a látványos keréktárcsák fokozzák tovább.

Az újdonság a Toyota TNGA platformjára épül, aminek köszönhetően könnyebb és merevebb lett elődjénél. Teljes hosszában négy centiméterrel lett hosszabb az új Auris (4315 mm), és ugyanennyivel növekedett tengelytáv is (2640 mm) – míg az első túlnyúlás két centivel rövidebb, a hátsó ugyanennyivel hosszabb lett. A magasság 2,5 centivel csökkent (1435 mm), a szélesség pedig 3 centivel nőtt (1790 mm), így nem csak a formák, de maga a kiállás is dinamikusabb lett – ráadásul a tömegközéppont is lejjebb került, ami a multilink hátsó felfüggesztéssel együtt élvezetesebb vezethetőséget ígér.

(Forrás: autopult.hu)