Jump to content

Mercedes-AMG GT 4-door Coupé

2018. 03. 07. 22:09

A nem éppen frappáns Mercedes-AMG GT 4-door Coupé névre hallgató újdonság a külcsín tekintetében nemigen tudott meglepetést okozni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne igazán impozáns és lenyűgöző. A kerek és az éles, szögletes formák váltakozása kifejezetten jól áll az autónak, aminek tetőíve igazi kupéhoz méltó módon lejt, hogy a GT Coupéról ismerős formás hátsóban végződjön. A szupermodern, teljesen LED-es adaptív fényszórók, a függőleges osztású hűtőrácsok, az elektronikusan kiemelkedő hátsó szárny és a méretes légbeömlők egytől egyig megragadják az ember tekintetét.

Az újdonság ugyanis egy, a GT Coupéra hajazó, egyedi középső konzolt kapott, amelynek két oldalán digitális megjelenítővel ellátott kezelőszervek találhatóak. Ezekből a különleges egységekből jutott a kormányra is, ahol az üzemmód kapcsoló kis kijelzője mindig az éppen aktuális programot mutatja nekünk, míg a másik oldali két gomb valószínűleg ehhez igazodva változik – és ugyanez igaz lehet a középkonzoli gombokra is. Az esztétikai értékükkel ugyan lehet vitatkozni, de kétség kívül szokatlan és modern megoldás ez a Mercedestől – a képek alapján egyébként a kormányon nem minden esetben találhatóak meg ezek a kapcsolók.

Ahogyan az a fotókon is jól látszik, az újdonság kiemelkedően sportos és elegáns kivitelekben is elérhető, így a fekete-piros kárpitok és a karbon betétek mellett finom bézs bőrhuzatok és nyíltpórusú fabetétek is kérhetőek. Azt persze mondanunk sem kell, hogy minden esetben a legfinomabb anyagokat használták fel a mérnökök. Akárcsak a fent említett két testvérhez, a GT 4-door Coupéhoz is elérhető a teljes digitális műszerfal-csomag, ami a középkonzoli 12,3 colos multimédiás kijelző mellé – amit egyébként az új AMG kormányról és a könyöklő előtti érintőpadról is vezérelhetünk – egy második ugyanekkora megjelenítőt is kaphatunk. Amennyiben azonban ezért nem fizetnénk, úgy analóg órák fogadnak a volán mögött – a képeken egyébként mindkét változat megtalálható.

(Forrás: autopult.hu)