Jump to content

Megjöttek az első fotók az új Volkswagen Touaregről

2018. 03. 05. 22:35

Éppen három hét múlva lesz esedékes Pekingben a vadonatúj Volkswagen Touareg bemutatója, és a németek nem voltak restek megosztani velünk néhány hivatalos fotót az autóról. Az utastérből érdekes részleteket villantottak meg a gyáriak, de az álcázó matrica ellenére a külső fotókból is sok minden kiderül.

Nem meglepő módon az új Touareg a gyáriak legfrissebb formanyelvét viseli majd magán, aminek egyik jellegzetessége a fényszórókkal szorosan összejátszó méretes hűtőrács. Ugyan a lefotózott példányok még alaposan fel voltak matricázva, az már ebből is látszott, hogy az újdonság megőrzi az igazi SUV-s formát – tehát nem akarja kupénak láttatni magát –, de a dinamizmus azért fontos szempont volt a tervezésnél. Éles vonalak, sportos ívek jellemzik az autót, amely az MLB Evo platformra épül, amit egyébként az Audi Q7, a Bentley Bentayga és a Porsche Cayenne is használ.

A Touraeg nagy erőssége ugyanaz lehet majd, mint elődjének: valódi prémium megoldásokat csomagol majd be egy kevésbé feltűnő köntösbe, és természetesen azért valamivel olcsóbb is lesz, mint az Audi Q7 – a többi fent említett típusról nem is beszélve. A finomsággal és a minőséggel így nem lesz gond, ebben biztosak lehetünk. Az utastérről megosztott képeken egyébként jól látszik, hogy a Volkswagen jól ismert, egyszerűbb megoldásai és egyenes vonalai dominálnak majd, a hangulat azonban így is kiváló lehet majd – már csak a hangulatvilágításnak köszönhetően is.

Természetesen a digitális műszerfal sem maradhat el, ami ráadásul új generációba lép a Touaregben, és Innovision Cockpit néven egy 12 colos egységet biztosít majd a műszerfal helyén, míg a multimédiás rendszer még ennél is nagyobb, 15 colos lesz. Ahogyan a fotók is mutatják, szinte minden be lesz varrva bőrrel – legalábbis a jobban felszerelt példányok esetében biztosan. A gyáriak már néhány részletet is elárultak, így például a Volkswagennél először mutatkozik majd be a hőkamerás rendszer, ami éjszaka nagy hasznára lehet majd a tulajdonosoknak, de természetesen légrugós, állítható futómű is lesz.

A Touareg egyértelműen a márka zászlóshajója lesz, átvéve ezt a címet az Arteontól. Az újdonság tehát 3 hét múlva mutatkozik majd be, mi pedig természetesen érkezünk majd a pontos részletekkel, de addig a Volkswagen azért tartogat meglepetést a Genfi Autószalonra is, hiszen ha más nem, az izgalmas I.D. Vizzion tanulmány biztosan érkezik a svájci seregszemlére – de lehet, hogy mással is meglepnek majd minket a németek.

(Forrás: autopult.hu)