Jump to content

Még erősebb Chiron mutatkozhat be

2018. 03. 05. 22:30

Bizony nem csak az „átlagos” márkák készülnek a Genfi Autószalonra nagy erőkkel, ugyanis úgy látszik, a Bugatti is elhoz majd nekünk egy újdonságot a svájci seregszemlére. A gyáriak egy rövidke videót osztottak meg velünk nemrég, amiből jól látszik, hogy nem egy átlagos Chironnal van dolgunk, így nagy valószínűséggel egy különleges modellváltozatra számíthatunk – talán egy még erősebb erőforrással.

Talán sokakban rögtön felmerült a gondolat, hogy a Bugatti a Chiron nyitott tetejű, azaz a gyáriak nyelvén szólva Grand Sport változatát hozza majd el, ám ezt maga a márka marketingfőnöke cáfolta. Ezek alapján pedig nem igazán tudunk másra gondolni, mint a korábban a Veyronból is létező, még izmosabb Super Sport verzióra. A rövidke kisfilmből ugyan túl sok minden nem derül ki, de mégis van egy részlet, ami sokat elárulhat: a normál Chiron szögletes kipufogójával ellentétben a videóban jól láthatóan kirajzolódik négy kör alakú kidörgő.

Ezen kívül elég sokat láthatunk az aktív hátsó szárnyból, és a motortéren is elidőzik a kamera, amelyből akár arra is következtethetünk, hogy ezeken a frontokon lesz a legnagyobb változás – jobb aerodinamika, még erősebb motor? Ebben nyilvánvalóan van logika, főleg annak fényében, hogy a gyáriak idén készülnek megdönteni a sorozatgyártású autók sebességrekordját, amit nemrég a Koenigsegg Agera RS állított be a maga 444,6 km/h-s eredményével. A Bugatti ugyan azt állította, hogy már az átlagos Chiron is képes átlépni a 450 km/h-s határt – sőt, különleges gumiabroncsokkal akár a 480 feletti eredményt sem tartják kizártnak –, de könnyen lehet, hogy mégis inkább biztosra mennek majd a mérnökök.

 

Egyébként már az alap Chiron négyturbós, 8-literes W16-os erőforrása is 1500 lóerő leadására képes, de a gyáriak biztosan találtak még néhány lovat eldugva valahol. Egyébként egyáltalán nem lenne meglepő a Super Sport változat bemutatása, hiszen a Veyron is pontosan ezzel az utónévvel döntött utoljára csúcsot. Mindenesetre holnap minden kiderül majd.

(Forrás: autopult.hu)