Jump to content

Kiszivárgott képeken láthatjuk az új Kia Ceed kombit

2018. 03. 05. 22:28

Éppen a múlt hét végén számoltunk be róla, hogy a Kia tulajdonképpen minden feltűnést nélkülözve megerősítette, hogy a vadonatúj Ceed Sportswagon, azaz kombi verziója is ott lesz Genfben – noha ez azért nem okozott akkora meglepetést. Ehhez képest ma már két fotót is láthatunk az autóról, amelyek bár elég ramaty minőségűek, jól láthatóan a gyári galériából származnak, és a lényeg teljesen jól látszik rajtuk.

Ahogyan arra számítani lehetett, szemből szinte semmi nem változott, így ha pontosan előröl látjuk az autót, legfeljebb a tetősínek árulkodhatnak. A B-oszloptól hátrafelé persze már más a helyzet, hiszen az ötajtóssal szemben a tető nem torpan meg, hanem jóval tovább kitart, ezzel egy méretes puttonyt képezve. Hátul a stílus természetesen követi az ötajtóssal megkezdett németesebb vonalat, de a fényszórók újak, ami a grafikájukon, illetve a megtört felső élükön is jól látszik.

Pontos adatok egyelőre még nincsenek, de amennyiben a testvérmodell Hyundai i30 kombit vesszük alapul – amit okkal tehetünk, hiszen ötajtós kivitelben pontosan ugyanakkora a két koreai csomagtartója –, akkor hatalmas, 600 literes űrre számíthatunk a puttonyban. Az utastérben formák tekintetében semmilyen, helykínálat tekintetében pedig legfeljebb a fejtér esetében számolhatunk változással, illetve akárcsak az i30, a Ceed is kaphat egy hatalmas panorámatetőt.

Holnap azonban minden kiderül, hiszen – bár két napig még csak a sajtósok és a szakmai látogatók számára – megnyitja kapuit a Genfi Autószalon. Az ötajtóst és a kombit egyébként később egy vagány shooting brake kivitel is követi majd, illetve jön az izmos GT változat is. A Ceed egy crossovernek is alapul szolgál majd, azonban az jó eséllyel eltérő formákkal és névvel lát majd napvilágot.

(Forrás: autopult.hu)