Jump to content

Hivatalos képeken az első Mercedes EQ modell

2018. 03. 05. 22:37

A Mercedes-Benz elektromos almárkája, az EQ hamarosan útjára indul, és már az is bizonyos, hogy az első modell az EQC névre hallgató tisztán villanyos crossover lesz. A piaci bevezetés csak jövőre lesz esedékes, de a bemutatót már idén megejtik a németek – egyes hírek szerint már a Genfi Autószalonon. A csillagosok ennek örömére most két hivatalos fotót is megosztottak velünk a négykerekűről, amelyet a téli tesztelés alatt készítettek.

Azt hiszem senkinek nem meglepő, hogy a képeken egy alaposan álcázott példány szerepel, de azért nagyvonalakban így is látszik, hogy a korábbi Generation EQ tanulmány formái köszönnek majd vissza, persze kissé visszafogottabb verzióban. Nem meglepő, hogy a csillagosoknak a SUV-ra esett a választásuk, mint első EQ modell, hiszen az emelt hasmagasságú modellek iránti kereslet egyáltalán nem csökken, sőt, egyre dinamikusabban növekszik.

A Jaguar is a crossover formát választotta első, éppen most bemutatkozó terepesének, az I-Pace-nek, így a Mercedes legújabb típusa pontosan az angolnak állít majd konkurenciát. A képek egyébként az Északi-sarkkör közelében készültek, ahol a gyáriak mínusz 35 Celsius fokban tesztelik új autóikat, hogy azok minden körülményre fel legyenek készítve – egy elektromos autónál pedig kifejezetten fontos lehet, hogy miként viselkedik nagy hidegben. Egy új Mercedesnek közel 500 egyedi teszten kell részt vennie, mielőtt gyártásba küldenék.

A németek egy rövid interjút is megosztottak velünk, amit az EQC vezető tervezőjével készítettek. Michael Kelz elmondta, hogy az újdonság egyszerre lesz dinamikus és igazán finom, és amellett, hogy igazán biztonságos vezetési élményt kínál, az élvezetek sem állnak messze tőle. A vezető persze egyelőre igencsak körmönfontan fogalmazott, így sok minden nem derült ki az interjúból, de reméljük hamarosan a kész autót is láthatjuk majd.

(Forrás: autopult.hu)