Jump to content

Különálló almárkává vált a CUPRA

2018. 01. 31. 22:14

A CUPRA márkanév történelme közel 20 évre tekint vissza – már a múlt évtizedben is ezzel a megjelöléssel illették a Seat legsportosabb modelljeit. Az érzelmes vonalat továbbgondolva most CUPRA néven integrált almárkaként folytatódik a történet, amelyhez új logó is dukál.

A CUPRA mindig a SEAT legsportosabb jellegének kifejezését jelentette. A CUP és a RAcing szavakból összeállított műszó az 1996-os, 1997-es és 1998-as rali F2-es kategóriában elért háromszoros világbajnoki győzelmeket követően jött létre. A SEAT gyár először az Ibizából alkotta meg a kétliteres, 150 lóerős CUPRA modellt, mely azonnal elindította a sportos autógyártók útján a martorelli gyárat. Az egyik fontos mérföldkő a Seat Leon CUPRA R bemutatása volt, azóta pedig már egészen 310 lóerőig nyúlik a legizmosabb Seatok kínálata.

Ma a SEAT hivatalosan bemutatta az új CUPRA logót, és ezzel betekintést enged a CUPRA jövőbeni világába. Innentől kezdve valamennyi CUPRA modell az új CUPRA logóval jelenik meg.

Elsőként február 22-én érkezik az új, marketing szempontjából különálló CUPRA modell (minden valószínűség szerint az Ateca kb. 300 lóerős csúcsváltozata), amelyet a nagyközönség először a március elején kezdődő Genfi Autószalonon láthat.

(Forrás: autopult.hu)