Jump to content

A Ford ingyenesen javítja az összes hibás Focus RS-t

2018. 01. 30. 14:43

Ha valamit elrontottunk, akkor azt ki kell javítanunk. Az egyszerű aranyszabály alól a nagy cégek mindig megpróbálnak kibújni, de szerencsére a Ford vállalja a felelősséget: a Focus RS tulajdonosai megnyugodhatnak, autójukat ugyanis garanciától függetlenül ingyenesen javítják a kékoválosok.

Az elmúlt hónapban súlyos probléma derült ki a harmadik generációs Ford Focus RS modellek korai változatai kapcsán: hidegen hajlamosak hűtőfolyadékot fogyasztani, amely a fehér füst mellett később komoly motorproblémákhoz is vezet. A hírt most univerzális visszahívási akció követi: a 2016-os és 2017-es Focus RS-ek tulajdonosait meghívja a Ford egy ingyenes átvizsgálásra és javításra, függetlenül a garanciától vagy a futásteljesítménytől, a hengerfej alkatrészének problémája okán.

A szervizben aztán tesztelik a hűtőrendszert, kicserélik a hengerfejen lévő érintett alkatrészt, sőt, amennyiben szükséges, a hengerfejet is ingyenesen cserélik – mert ugyanis sok esetben ekkora a baj. Bár a visszahívás középpontjában a Mustangban is megtalálható 2,3 literes turbómotor áll, ott szerencsére az eltérő alkatrészek okán nincs szükség visszahívásra, a probléma nem áll fenn.

 

(Forrás: autopult.hu)