Jump to content

Frissültek a Ford kisáruszállítói – íme, az új Connect és Courier Van

2017. 12. 07. 13:01

A Ford nemrég frissített a Tourneo Custom modellt, ám itt még nem álltak meg az amerikaiak, ugyanis ezúttal a kisebb testvéreket fektették kés alá a gyáriak: megérkezett a ráncfelvarrott Transit Connect és Transit Courier Van is. A két „dobozos” esetében az áruszállító és a személyszállító változatok egyaránt frissültek.

Az új Connect orr-részének kialakítása ezentúl a legfrissebb Ford-dizájn formajegyeit viseli. A friss HID Xenon lámpákat a gazdagabb felszereltségű változatokban LED nappali menetfény egészíti ki. A Courier esetében kevesebb a változás – lévén az már egyébként is a Ford új formanyelve alapján készült – de azért így is látható lesz a különbség.

A Connect megújult műszerfalán egy új központi kezelőfelület kapott helyet, amit a gazdagabb felszereltségű modellváltozatokban tablet-jellegű, lebegő kialakítású, 6 colos színes érintőképernyő egészít ki, erről kezelhető az autó SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszere. Utóbbit egyébként a Courier is megkapja, de formák tekintetében akárcsak kívül, belül is kevesebb lesz a változás a kisebb testvérnél.

A legmodernebb erőforrásokból összeállított motorkínálat alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínál, és megfelel az Euro 6.2 károsanyag-kibocsátási előírásoknak. A Ford vadonatúj 1.5 EcoBlue dízelmotorja a legújabb üzemanyag-befecskendező, turbótöltő és emisszióvezérlő technológiákkal működik, és a csekély belső súrlódású erőforrás a kisebb fogyasztás mellett is magasabb teljesítményt ad le. Ugyanez az erőforrás került be a Courierbe is.

A benzinmotorok kedvelői számára a Connect és a Courier változatoknál is az 1.0 EcoBoost motor új változata áll rendelkezésre. Az új technológiák közt fontos megemlíteni a hengerlekapcsolást, ami lehetővé teszi, hogy kis terhelés mellett a motor két hengerrel működjön. Az autó alapfelszereltségében most egy tovább tökéletesített hatfokozatú manuális sebességváltó jelenik meg. Az 1,5 literes EcoBlue motorhoz emellett egy új nyolcfokozatú automata sebességváltó is kérhető, ami nemcsak alacsony üzemanyag-fogyasztást és gyors gázreakciókat biztosít, hanem zökkenőmentesen és fürgén kapcsolja a sebességfokozatokat.

(Forrás: autopult.hu)