Jump to content

Új Aston Martin még idén

2017. 10. 27. 22:38

Az Aston Martin nemrég mutatta be a DB11 kabrió verzióját, ám nem az volt az utolsó idei újdonsága az angoloknak, ugyanis a tavaly nagy megújulásba kezdő gyártó novemberben bemutatja a következő generációs Vantage-t is. Korábban már megosztottak velünk néhány hivatalos fotót a gyáriak, amelyeken egy alaposan álcázott prototípust láthattunk, most pedig egy kedvcsináló képpel készültek nekünk.

A sejtelmes fotó pedig le is leplezi az autó egyik jellegzetességét, ugyanis a lepel alatt látszik, hogy a hátsó fényszóró az autó teljes szélességében végighúzódik majd – ez egyébként manapság nagy divat lett. A Vantage megoldása azonban elég egyedi lesz, hiszen egy érdekes ívet is kapott, és ha ezt összepárosítjuk a korábban már megmutatott álcázott példány formáival, akkor igencsak különleges végeredményt kaphatunk – kifejezetten vékony lámpatestekkel lehet majd dolgunk, akárcsak a DB11 esetében.

Az autót egyébként egyértelműen James Bond egyedi autója, a DB10 ihlette elöl és hátul egyaránt, így bár biztosan lesznek eltérések, nagyvonalakban ugyanazt az autót láthatjuk majd viszont, amit a szuperkém használt legutóbbi mozijában. Persze a mérnökök rengeteget finomítottak rajta, és új hátsó lámpatesteket is kapott, de a formák ennek ellenére nagyon hasonlóak lesznek. A Vantage a Porsche 911 vadászmezejére merészkedik majd fel, a belépő erőforrás pedig egy 500 lóerő körüli V8-as lehet, ami – akárcsak a DB11 esetében – a Mercedes-AMG-től érkezik majd.

A vezetés szerelmesei az automata váltó mellett hatsebességes manuális szerkezetet is választhatnak majd, az autó alapára pedig nagyjából 35 millió forint környékén lehet majd. Később egy erősebb kivitel, és akár egy V12-es verzió is elképzelhető, de egyelőre várjuk meg a novemberi bemutatót, hogy minden információt megtudhassunk az autóról.

 

(Forrás: autopult.hu)