Jump to content

Újabb ízelítőn a Nissan crossover

2017. 10. 24. 19:37

A Nissan már korábban közzétett egy videót, mely a Leaf alapjaira épülő crossoverük előfutáráról árulkodott nekünk, most pedig egy újabb kisfilmen láthatjuk, ahogy a robotok éppen "kifaragják" a tanulmányt. Ezúttal már biztosra vehetjük, hogy egy crossoverről van szó, ami amellett, hogy teljesen elektromos lesz, önvezetés terén is igen fejlett rednszerekkel rendelkezik majd.

Az újdonság a holnap kezdődő Tokiói Autószalonon mutatkozik majd be, de egyelőre még nem sokat láthatunk belőle. Azt azonban ebből is megállapíthatjuk, hogy az autó igencsak sportos, áramvonalas formákat kapott – egyedül az orra furcsa kissé, amely teljesen függőleges kialakítást kapott, de az új videón és képen már azt is láthatjuk, hogy csupán oldalról tűnik ez furcsának, szemből viszont a Nissan jellegzetes, V-t mintázó hátőrácsa köszön majd vissza. A négykerekű egyelőre csak koncepció formájában mutatkozik be.

Túl sokat ugyan nem látunk a tanulmányból, de az mostmár biztos, hogy egy crossover lesz. A gyáriak mindössze annyit árultak el, hogy ez a modell megtestesíti majd a Nissan új filozófiáját, mely az intelligens mobilitás köré épül – ezek alapján pedig a fejlett önvezető funkciókon sem lepődünk majd meg. Amennyiben bejönnek a találgatások, úgy könnyen lehet, hogy valóban a Leaf alapjaira épülő tisztán elektromos crossover előfutárával van dolgunk, de ezt legfeljebb a bemutató után tudhatjuk majd biztosan. A Nissan egyébként több izgalmas tanulmánnyal is készül a japán seregszemlére, mint például a Leaf Nismo.

 

(Forrás: autopult.hu)