Jump to content

Visszatér a Jaguar XK!

2017. 10. 21. 10:12

A Jaguar 2014-ben nyugdíjazta az XK-t, ám sokan azóta is visszasírják az elegáns sportkupét. Úgy tűnik, az angoloknak is kezd hiányozni az autó, ugyanis maga Ian Callum, a gyáriak vezető tervezője beszélt róla, hogy visszatérhet a kínálatba az autó, méghozzá a következő generációs F-Type alapjait felhasználva.

A 2+2 üléses négykerekű kabrió verziója nálunk is járt korábban, és mondanunk sem kell, mi is megkedveltük az autót, így szomorúan vettük tudomásul 3 évvel ezelőtt, hogy többet nem találkozhatunk majd vele a kínálatban. Most azonban mosolyra görbült a szánk, hiszen Callum úr elmondása szerint könnyen lehet, hogy visszatér az XK, igaz, 2021 előtt ez biztosan nem történik majd meg – és sajnos egyelőre még ez a dátum sem biztos.

Az F-Type második generációja már 2019-ben bemutatkozik majd, és a Jaguar számára kézenfekvő lehet, hogy az új sportautó alapjait használják fel az XK megépítéséhez, amivel sokat spórolhatnak a fejlesztés költségein. A pletykák már arról is szólnak, hogy az alapváltozatba az angolok négyhengeres erőforrása kerül majd be, de természetesen V6-os és V8-as egységek is elérhetőek lehetnek majd – nem is beszélve az R és az SVR verziókról.

Ian Callum nagyon szeretné, ha megvalósulna az autó, és bár nem ő dönt a sorsáról, a támogatása sokat számíthat. A tervező azt is elárulta, hogy az F-Type nem azért született, hogy nyugdíjazza az XK-t, és az eredeti tervek arról szóltak, hogy egyszerre lesz majd a kínálatban a két autó. Úgy látszik, hogy hamarosan megvalósulhat majd ez az elképzelés, ám erre 2021-ig még biztosan várnunk kell.

(Forrás: autopult.hu)