Jump to content

A ’80-as éveket idézi a Suzuki elektromos koncepcióautója

2017. 09. 28. 18:21

A Tokiói Autószalonon bemutatkozó jármű az elektromos meghajtást és a retró kinézetet ötvözi. Kár, hogy a gyártósorokat hírből sem fogja ismerni.

A jelenlegi névadási trendeket látva nem nagy csoda, ha úgy érezzük, egyszer majd minden autónak ’e’ vagy ’i’ betűvel kezdődik a neve. A jelenségre a legújabb példát a Suzuki szállítja, hiszen a japánok a ’80-as éveket megidézve a Suzuki a Tokiói Autószalonon mutatják majd be e-Survivor koncepcióját.

Ha a Suzukinak van ikonikus modellje, akkor az a Jimny. Az e-Survivor mégis inkább az X-90-re emlékeztet jobban, annak ellenére, hogy a kétüléses kompakt crossover – ami egy olyan időből származik, ahol ezt az elnevezést még nem is használták – csak nagyon rövid ideig volt forgalomban.

Az e-Survivorben összesen négy elektromos motort kap helyet - mindegyik kerékre jut egy -, ezeket a felfüggesztési rendszerbe ágyazzák be. Az egyelőre sok más specifikációhoz hasonlóan nem ismert, milyen akkumulátor látja el a kocsit energiával, azt azonban tudni lehet, hogy az e-Survivor pehelysúlyú anyagokból készül.

Akármennyi újítással tömték is tele a japánok a kis koncepciómodellt, a gép még a távoli jövőben sem valószínű, hogy közel kerül a szériagyártáshoz, a felhasznált technológiák egy részével viszont már annál valószínűbb, hogy utcai kocsikban találkozhatunk valamikor.

Persze a Suzukinak az e-Survivort leszámítva is megvannak az eszközei, hogy felvegye a kesztyűt, hiszen az autógyártó hű maradt a kompakt 4x4-es gyökereihez. Az már más kérdés, hogy megfizethető árú modelljeivel még mindig harcolnia kell riválisaival Japánban és máshol is.

(Forrás: autopult.hu)