Jump to content

Renault Koleos

2017. 09. 25. 10:39

 

Kifejezetten szép, ugyanakkor izmos, robusztus autó; rendelkezik a szabadidőjárművek összes tipikus jellemvonásával, de a sportosság sem áll tőle távol. Orra a Talismanéra hasonlít, tervezésük egyszerre folyt, csak a terepjáró később jutott el Európába. Vevőköre is a középkategóriás céges autóból feljebb lépni vágyók közül kerülhet ki. A hátsó lábtér óriási, 289 mm-es, s a váll-, illetve fejtér is nagyvonalú. A komfortot tovább növeli, hogy az Initiale Paris felszereltség esetén a hátsó szélső ülések is fűthetőek. A csomagtartó űrtartalma 624 liter. A Koleos az összes korszerű vezetősegédet megkapta, mint például az aktív vészfékrendszer, a sávelhagyásra figyelmeztetés, a táblafelismerés, a hollttér- és fáradságfigyelő rendszer, a tolatókamera, az automata fényszóró, a parkolószenzorok és a parkolóasszisztens. 

Egyedül azt sajnáljuk, hogy az újdonság kizárólag ötszemélyes változatban elérhető. Nem mellékes, hogy a Koleos akár 2 tonnát vontathat, és a vásárlók akár elektromosan kiengedhető vonóhorgot is rendelhetnek hozzá, ami sokaknak hasznos opció. A terepjáróképességek terén sincs oka szégyenkezni a modellnek, hiszen az opcionális, 3-állásban használható hajtás ügyes, ráadásul az elöl 19, hátul pedig 26 fokos terepszög igazán jónak számít.

Az alapváltozatban 7 colos és vízszintes, a jobban felszerelt modellekben 8,7 colos, álló táblagép-formátumú kijelző segít az autó használatában. A menürendszer okos, könnyű bánni a navigációval, gyorsan összekapcsolható az autóval a telefon. Kábellel működik az AndroidAuto és az iPhone-okra kitalált Apple CarPlay, elérhető a képernyőtükrözés, hogy az autó monitoráról irányíthassuk a programokat a telefon kijelzője helyett. Egyszóval a Koleos az összes modernkori okostelefon-integrációs szolgáltatást hozza, ami ma elvárható.

Az új Koleos már a budapesti Renault márkakereskedésekben is elérhető. Szakképzett és ügyfélbarát munkatársaik az év bármely napján várják önöket üzleteikben, legyen szó autóvásárlásról, szervizelésről vagy tanácsadásról. A teljes választékért látogassanak el a https://www.renault.hu/budapest.html weboldalra!

(Forrás: szerkesztőség)