Jump to content

Izmos C-HR-rel és új Land Cruiserrel készül a Toyota Frankfurtra

2017. 08. 31. 20:45

A Toyota eddig viszonylag csendben volt a Frankfurti Autószalonnal kapcsolatban, ám most rögtön két újdonságot is bejelentett, amelyek a német seregszemlén fognak bemutatkozni. Az egyik egyelőre csak koncepció fázisban lép színre, míg a másik egy fontos modell utódjaként érkezik a német nagyvárosba: a japánok elhozzák nekünk a C-HR Hy-Power Conceptet és a Land Cruiser legújabb generációját.

A rendkívül izgalmas formákat felvonultató Toyota C-HR-rel kapcsolatban sokan fogalmazták meg azt a kritikát, hogy nincs hozzá egy izgalmasabb hajtáslánc. A gyáriak úgy tűnik meghallgatták ezeket a kéréseket, és bár egyelőre még csak tanulmányként, de elhozzák a kis crossover sport, vagy legalábbis erősebb változatát a Frankfurti Autószalonra.

A Hy-Power elnevezésből a fokozott teljesítmény mellett az is egyértelművé válik, hogy egy hibriddel lesz dolgunk, ami nem meglepő, hiszen a Toyota már korábban elárulta, hogy izmosabb modelljei számára is hibrid jövőt képzel el. Arról egyelőre sajnos nincs információ, hogy mekkora teljesítménnyel érkezik az autó, de reméljük, hogy legalább 200 lóerő körüli erőt szuszakolnak majd bele a kis crossoverbe, amit aztán sorozatgyártásban is elérhetővé tesznek.

A másik újdonság a Land Cruiser új generációja lesz: az előző változat néhány frissítéssel együtt már 2007 óta piacon van, így nem ártott már alaposabban megújítani a méretes terepjárót. A gyáriak ugyan új generációt ígérnek, de jó eséllyel most is inkább egy nagyon alapos, ezúttal szinte minden részletre kiterjedő frissítést kapunk majd, modernebb megjelenéssel és képességekkel – ez persze nem feltétlenül probléma, hiszen ami bevált, azon nem kell változtatni.

A Toyota a két most bejelentett újdonsága mellett a Yaris sportos, GRMN változatát és a szélesebb személyre szabási lehetőségekkel bővülő Aurist is elviszi Németországba, így bőven találkozhatunk majd friss modellekkel a japánok standján is.

(Forrás: autopult.hu)