Jump to content

Tekintélyben úszik – lenyűgöző az új Maybach kabrió

2017. 08. 23. 18:03

Az autózás legfényűzőbb korszakát eleveníti fel a Mercedes-Benz legújabb tanulmánya. A Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet a legjobb irányba mutatva szemlélteti, hogy mit kezdhetnek a németek a jövőben a luxusmárkával – a modell ugyanis méltó konkurense lehetne a Rolls-Royce Dawn-nak is.

A sorozatgyártástól persze nagyon is távol áll a nyitott cirkáló, ez már a kissé túljátszott vonalakon és belső megoldásokon is jól látható. Viszont a hétvégi Pebble Beach-i veterán kiállítás harmóniáját abszolút nem zavarta meg a jövőbe mutató újdonság kortalan formája. Már a puszta méretek is beszédesek: az 5,7 méteres hosszúsághoz 2,1 méteres szélesség, de csupán 1,34 méteres magasság társul – ilyen arányokkal pedig nehéz nem lenyűgöző négykerekűt alkotni.

A lemezek alatt teljesen elektromos hajtáslánc rejlik, méghozzá 748 lóerős teljesítménnyel és egyetlen feltöltéssel 500 km feletti hatótávval. Mindezt a kerekekhez szerelt összesen négy kompakt elektromotor teremti meg, amelyek így összkerékhajtásúvá is teszik a cirkálót. A 2,5 tonnás tömeg nem probléma ilyen teljesítménnyel: a 0-100-as sprintet 4 másodperc alatt letudja a Mercedes-Maybach tanulmány. A speciális gyorstöltés funkció a márka jövőbeli terveit szemlélteti: a 350 kW-os energiabomba mindössze 5 perc alatt 100 kilométernyi hatótávval ruházza fel az akkukat.

Mintha csak egy közútra termett luxusyachtot látnánk – az érzést pedig a kabrió kék fényezése és bézs beltere/vászonteteje is kihangsúlyozza. A soklamellás hűtőrácsra tökéletesen hajaznak az elképesztő méretű, 24 colos kerekek, amelyek rózsaarany színnel futtatott központi kerékanyával rögzülnek. Belül a lounge atmoszférát már a világos bőrkárpitozás, az alumínium részletek és a fapadló is megteremti, de a letisztult belső tér megjelenésének éjszaka újabb dimenziót ad a kék megvilágítás. A vezérlés felesleges sallangja helyett elektromos inassal vitathatjuk meg az aznapi kilátásokat, illetve állíttathatjuk be a jármű egyes funkcióit.

(Forrás: autopult.hu)