Jump to content

A legolcsóbb Tesla sportváltozata is képes lesz letépni a fejünket

2017. 08. 01. 12:36

A tavaly tavasszal leleplezett Tesla Model 3-nak nemrégiben végre megkezdődött a sorozatgyártása és az első néhány tucat példányt már meg is kapták a legszerencsésebb vásárlók. A több mint 400 ezer példányban előrendelt új Tesla jelentősen olcsóbb a korábban kijött Model S-nél és a Model X-nél, ennek megfelelően lomhább is azoknál..

A Tesla Model 3 alapváltozata 5,6 másodperc alatt gyorsul fel állóhelyzetből 100-as tempóra, a nagyobb aksival szerelt változat pedig 5,1 másodperc alatt abszolválja ugyanezt a feladatot. Elon Musk, a vállalat első embere azonban elárulta, hogy hamarosan érkezni fog egy ennél jelentősen fürgébb Model 3 is.

Ez a P100D típusjelzést viselő sportváltozat előreláthatólag 2018 nyarán érkezik majd meg a kereskedésekbe. Az összkerékhajtású Model 3 várhatóan kevesebb mint 3 másodperc alatt katapultál majd nulláról szára, és e tekintetben alig lesz csak lassabb a 2,7 másodperces 0-100-as produkcióra képes Model S-nél.

A Ludicrous üzemmódot és légrugozást alapáron felvonultató Tesla Model 3 csúcsváltozat ára várhatóan 80 ezer dollár magasságában fog alakulni. Összehasonlításképp, a típus alapmodellje 35 ezer dollárba kerül.

(Forrás: hvg.hu)