Jump to content

Védjegyrajzokon bukott le a következő, középmotoros Honda S2000

2017. 07. 21. 11:07

A védjegy az új kémfotó, legalábbis az utóbbi évek nagy kiszivárogtatásait tekintve kétségtelen, hogy a hivatalhoz beadott formatervrajzok többet árultak el az álcázott valós modelleknél. Így van ez a Honda NSX kistestvérével, amelyet tekinthetünk az S2000 utódjának is – a középmotoros roadster azonban elődjénél magasabbra céloz.

Az Európai Unió Védjegyhivatalából érkező képek tanulsága szerint nagytestvérétől az újdonság nem távolodik el jelentősen formailag, személyében igazi kétülésest láthatunk, amely erőteljes középmotoros formáival megőrzi szuperautós hangulatát. Az újdonság pozícionálása azonban még kétséges: miközben a legtöbb autóipari forrás bébi-NSX-et emleget, előfordulhat, hogy az NSX ráncfelvarrott roadster verzióját látjuk a képeken.

Mindenesetre, ha hiszünk a kistestvérről szóló pletykáknak, akkor is az NSX egyszerűbb padlólemezére számíthatunk, amelyet valószínűleg hibrid hajtás repít majd. Ha a Civic Type R kétliteres, 320 lóerős turbómotorja házasodna össze egy potens elektromos csomaggal, akkor kétségtelenül izgalmas és hatékony végeredményt kapnánk.

A helyzet az, hogy a Honda vezetősége teljes hallgatásba burkolózik az újdonsággal kapcsolatban, így csak a rajzok és a különböző teóriák maradnak nekünk, meg persze az izgalom, amellyel várhatjuk az újabb potens Hondát.

(Forrás: autopult.hu)