Jump to content

Újabb funkciók a Skoda a Superb modellekben!

2017. 06. 09. 08:44

A cseh gyártó továbbfejleszti autókínálata zászlóshajóját. 2017. május végétől a Superb és Superb Combi modelleket újdonságokkal szerelik fel.

Az új modellévvel a Superb limuzin és Superb Combi modelleket az alapfelszereltség részeként Care Connect rendszerrel szállítja a gyár az Ambition felszereltségi szinttől kezdve – a hozzájuk rendelt infotainment rendszer típusától függetlenül.

A Care Connect legfontosabb funkciója az automatikus vészhívás, ami baleset után önmagától aktiválódik, ha a szabályzó rendszerét behatás éri. A jármű hang és adatkapcsolatot létesít a segélyhívó diszpécserközpontjával, és továbbítja a szükséges adatokat. A segélyhívás manuálisan is kezdeményezhető a tetőpanelen elhelyezett gomb segítségével.

Emellett a jármű távoli elérése immár a Skoda Connect applikáción keresztül is megvalósítható. Az okostelefon informálja a sofőrt egyebek mellett arról, hogy az ablakok és az ajtók zárva vannak-e, vagy, hogy lekapcsolta-e a fényszórót. A parkoló helyzet funkció megmutatja, pontosan hol áll a jármű, a "Honk & Flash" funkció pedig a kürt és a vészvillogó aktiválásával könnyíti meg, hogy rátaláljon autójára a tulajdonos.

A SmartLink+ rendszerrel a fedélzeten a Superb további hálózati együttműködésre ad lehetőséget az autó és az okostelefon között. A SmartLink+ navigációs, infotainment és kommunikációs alkalmazásokat hív le a telefonból az autóba, emellett a járműből adatokat is továbbít a telefonba kiértékelésre.

A Superb segít megelőzni a koccanásokat parkolás közben. Ezt parkolóradarok és a kiterjesztett Manouver Assist funkció biztosítja, amely emellett a jármű előtt álló akadályokat is érzékeli. A rendszer nemcsak optikai és hanghatásokkal figyelmezteti a sofőrt, de szükség esetén a fékeket is aktiválja.

 

(Forrás: autopro.hu / kép: CarsGuide)