Jump to content

27 milliótól elérhető a Mercedes-Benz vadonatúj sorhatos dízelmotorja

2017. 06. 08. 12:26

Megérett a Mercedes-Benz zászlóshajója egy ráncfelvarrásra, a márka pedig nem is késlekedett a modellfrissítéssel. Az S-osztály átrajzolása azonban túlmutat önmagán: sorhatos dízelmotorjával új fejezetet nyit a márka történelmében. A modell hazai forgalmazása pedig megkezdődött, így már az árakat is tudjuk.

Egy olyan autónál, amely a világ egyik legelső és legfejlettebb autógyártójának csúcstechnikáját képviseli, nehéz bármiről is röviden értekezni. Nincs mese: aki igazán kíváncsi a Sanghaji Autószalonon bemutatkozott friss S-osztály minden tulajdonságára, annak órákig kell ismerkednie vele. Mi azért lerövidítjük az időt, és a korábbi alapokattudomásul véve az újdonságokra koncentrálunk. Így sem lesz rövid, de megéri velünk tartani.

Kezdjük kívül! Az enyhe változtatások teljesen új összképet adnak; nem túlzás azt állítani, hogy megváltozott a karakter. A visszafogottabb, könnyedebb, elegánsabb megjelenésben az új első világítótest játszik főszerepet. A kisebb, kevésbé lehúzódó lámpa új formát és teljesen új funkciókat is kapott: az adaptív LED-es opció (671 e Ft) mindent bevilágít, a többi közlekedő elvakítása nélkül. Az új rendszer Ultra Range funkciója a törvényileg megengedett maximális fényerőt tudja bevetni a tökéletes megvilágítás érdekében, akár 650 méterre is fényt terítve. Hátul szintén új kialakítást kapott a világítótest, mellette pedig az új lökhárítók is alaposan felfrissítik az összképet. Említhetnénk még a hűtőrácsot, amely a hagyományos, valamint a Mercedes-AMG és Mercedes-Maybach modelleken is eltérő kialakítást kapott.

Belül még kevesebb változott. A modell új kormánykereket kapott, amelyen az eddigi 12 nyomógomb helyett 12 érintésérzékeny gombfelület, két forgókapcsoló és két érintésérzékeny nyomógomb kap helyet. A jóval komplexebb megoldás nagyobb fokú hozzáférést biztosít a jármű központi rendszeréhez, és hogy a bonyolultabb irányítási lehetőségeket zavartalanul kihasználhassuk, a vezetési segédrendszerek is továbbfejlődnek az új generációnál.

Mindez nem is új funkciókat jelent, hanem a meglévő rendszerek még fejlettebb összehangolását az Intelligent Drive jelszó alatt, teljes csomagban 920 ezer forint ellenében. A távolság- és a sávtartás innentől még egyenletesebb és előrelátóbb, ráadásul a navigáció adatai alapján szükség esetén nagyobb kanyarokban önállóan lassítanak a rendszerek. A térkép alapú helyzetelemzés integrálása a képességek még hasznosabb bevetését hozzák létre.

(Forrás: autopult.hu / kép: indiacarnews)