Jump to content

Az éves autópálya-matricák már elővételben is vásárolhatók

2016. 12. 06. 17:00

Az idén először új kényelmi szolgáltatásként már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-tól, csütörtöktől megvásárolhatók a következő évre szóló országos és megyei e-matricák. Az árak nem változnak 2017-re.

A magyarországi gyorsforgalmi utak használatára vonatkozó szabályok gyakorlatilag öt éve változatlanok, az e-matrica rendszer most sem változik, csak kényelmi szolgáltatással bővül. A megyei matricák bevezetése hasznos volt, amit az is jelez, hogy az idei év első 11 hónapjában 14 százalékkal adtak el többet, mint tavaly.

Az e-matrica rendszer bevált, ezért továbbfejlesztése a tárca és az autósok érdeke is. További lépéseket terveznek annak érdekében, hogy az autósok minél egyszerűbben és kényelmesebben juthassanak hozzá a szolgáltatásokhoz - a magyarországi gyorsforgalmi utak használatához.

Az e-matricából 2016. január 1. és november 30. között mintegy 7,4 százalékkal értékesítettek többet, mint az előző év hasonló időszakában. A heti és a havi matricák eladása 6 százalékkal, míg az éves és a megyei matricák eladott darabszáma 14 százalékkal nőtt. Az e-matricák 41 százalékát külföldiek, 59 százalékát pedig belföldi autósok vásárolták meg.

Az elővásárlással kapcsolatban a szolgáltatási igazgató felhívta a figyelmet, hogy az idén megvásárolt jövő évi matricák csak 2017. január 1. nulla órától érvényesek, 2018 január 31-ig.

(Forrás: Autokalauz.hu, MTI | Fotó: Pixabay.com)