Jump to content

Máris érkezik a következő Lotus Evora

2016. 07. 02. 20:00

A Lotus Evora Sport 410 névre hallgató modell forgalmazása még az idén megkezdődik, ezzel beigazolódni látszika cég tavaly tett ígérete, miszerint picit szeretnék felpezsdíteni piaci jelenlétüket. A járgány első körben Észak-Amerikában lesz elérhető, az esetleges terjeszkedésről egyelőre nem esett szó.

Bár nem nehéz kitalálni, hogy valószínűleg akkor valósulhat meg az európai, esetleg az ázsiai terjeszkedés, ha a modell iránti kereslet túlszárnyalja a Lotus elképzeléseit.

Az Evora Sport 410 elődjét egyébként tavaly decemberben kezdték el forgalmazni, amely az Evora S átdolgozott változata annyi különbséggel, hogy nagyobb teljesítménnyel bír, kisebb a súlya, új karosszériát kapott, illetve szén-kerámia fékekkel látták el.

Az Evora 400-hoz képes szintén fejlődést könyvelhetünk el, hiszen a szokásos 100-as sprintet 4,1 másodperc helyett, 3,9 szekundum alatt teljesíti, viszont a végsebesség maradt 300 km/óra. Ugyanígy a motor mérete is változatlan, csupán a teljesítmény mértéke növekedett meg 400-ról, 410 lóerőre (bár ez a modell megnevezése után sokaknak teljesen triviális lehet).

Rengeteg szénszálas alkatrésszel bővült, ami jelentős és egyben pozitív hatású súlyvesztéssel járt. Ilyen például az elülső splitter, a tető, a hátfal, a hátsó diffúzor, a sportülések, valamint az elülső hozzáférési panelek.

Az előzetes tervek alapján 150-et fognak gyártani a Lotus Evora Sport 410-ből, melynek darabja 30 millió forintért lesz megvásárolható.   

(Fotók: Lotus)